Megéri TN paneles monitort venni?
Figyelt kérdés
Jelenleg egy haldokló 12 éves 18"-os CRT monitorom van, ami a végét járja. Kellene vennem egy újat és ebben kérném a segítségeteket.
Nem igazán vagyok otthon monitor témában, de annyit nagyjából vágok, hogy miben különbözik a TN meg az IPS panel egymástól.
Mindenki azt mondja, hogy csak is IPS paneles monitort éri meg már venni, viszont ezek elég drágák. Ezzel szemben a TN paneles megoldások elfogadható áron vannak számomra (25.000 Ft környékén már kapni), viszont a betekintési szögük llítólag igen gagyi.
A kérdésem az lenne, hogy megéri-e beruházni egy olcsó TN paneles monitorra vagy annyira elavultnak számít már, hogy inkább várjam meg míg az IPS-es megoldások lesznek olcsóbbak?
2014. márc. 29. 20:48
1/6 anonim válasza:
Minimum VA paneles kell! (BenQ GW2265HM)
2/6 halalfalo válasza:
Ha filmet is nézel, akkor elájulsz, annyival jobb az IPS panel. Ha játszol, netezel stb, akkor megteszi a TN is, de én amióta megláttam az IPS panelest, azóta soha többé nem szeretnék TN-t használni.
3/6 halalfalo válasza:
És igen, a VA paneles is egy jó út.
4/6 anonim válasza:
Nem olyan rosszak a TN paneles moncsik sem...mondjuk az első lapos moncsim mai szemmel már gyenge képet ad és elég gyenge a betekintési szöge illetve színhűsége, de az már vagy 8 éve volt (mai napig üzemel egy ismerősnél hiba nélkül), viszont a több, mint 5 éves Samsung 2043BW moncsim elég jó képet adott és kevésbé torzultak a színek is rajta plusz a szép matt felülete szinte soha nem csillant meg. Szóval TN panelből is ki lehet fogni normálisabbat, sőt az újabb, márkásabb cuccok sztem elfogadhatók. Mondjuk én is nemrég váltotta IPS-re, de ennyi idő után már több szempontból is előre léptem (felbontás, átmérő, háttérvilágítás), így valóban jobb az élmény...egyetlen hibája, hogy a felülete fényesebb, mint az előző moncsimnak, így ha a hátam mögül is jön fény, az már kicsit zavaró.
5/6 anonim válasza:
Ui.: nekem az a BenQ van, és szerintem nagyon jó!
6/6 anonim válasza:
Manapság inkább VA, de ha van rá keret, akkor IPS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!