Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Normális hogy ilyen hőfokon...

Normális hogy ilyen hőfokon üzemel terhelés alatt? (CPU és VGA)

Figyelt kérdés

Üdv! Pár napja megérkezett a PCX-en összerakatott számítógépem. Az egyedüli dolog amit én tettem bele utólag az a processzor hűtő.(Cooler master T4)

Az lenne a kérdésem, hogy normális-e az, hogy terhelés alatt(BF4 Ultra ~55 átlag fps) ilyen eredményeket produkál:

[link]

Legfőképp a VGA aggaszt.

Egy kép a gép belsejéről. Meglehetősen szűkös lett.

[link]

Bármiféle javaslatot szívesen várnék.

A proci egy AMD FX 8320, a VGA egy Sapphire Vapor-X R9 270X. Minden gyári beállításon, nem overclockoltam.

2014. márc. 28. 22:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ja meg persze hogy pasztáztam és mielőtt valaki megkérdezi, a műanyag szart is leszedtem a hőtőrácsról. :D
2014. márc. 28. 22:44
 12/15 A kérdező kommentje:
Használtam az agyam és rágoogliztam. A VGA 80 fokig megszokott ennél a szériánál, de a gyári hűtősebesség csak 60%on van, ha azt feljebbhúzom hűvösebb lesz. Viszont továbbra is aggaszt a CPU hőfoka egy ekkora hűtővel.
2014. márc. 28. 22:56
 13/15 anonim ***** válasza:
Rendben vannak a hőfokok a CPU-nál és a VGA-nál is.
2014. márc. 28. 23:04
 14/15 anonim ***** válasza:

CPU-nál 70C alatt nem lesz nagy gáz, de jobban szeretem 60C alatt tudni terhelés esetén is. Az, hogy a videokatita fújja a levegőt az nem feltétlenül gond, mert nem forró levegő jön le a CPU hűtőről, hanem a GPU hőmérsékletéhez képest hűvös, de a gond az, hogy a táp ventijével (ha az lefelé néz) ellentétesen dolgozik, ami ronta a CPU és a táp hűtési hatékonyságát is! Egy síkban lévő ventilátorok egy irányba fújjanak, főleg ha egymáshoz közel vannak!! Tesóm is megjárta, mert anno a TX2 hűtőjét úgy tette fel, hogy ellen dolgozott a ház hátsó hűtőjével...néztem is, hogy nagyon melegszik a procija Prime alatt, majd amikor benéztem a gépébe, jól felnevettem. Megfordította a hűtőt, hogy azonos irányba fújjon a hátsó ventivel és máris sokkal hűvösebb lett a teszt alatt!

Videokártyáknál max terhelésen a 80C is elfogadható, sőt volt már a piacon 95C üzemhőmérsékletű GPU is referencia hűtővel. A 70C körüli már jó érték, ha kevesebb, akkor kiváló! Természetesen itt is terhelés alatt.

Üresjáratban 40C alatti hőmérsékletek nevezhetőek elegánsnak CPU és GPU esetén is.

2014. márc. 28. 23:14
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a kimerítő választ. Megpróbálok valamit kezdeni ezzel a ventilátorral. Eredetileg úgy akartam, hogy a tápba fújja, de mint kiderült naív voltam mikor azt gondoltam hogy a venti maga arra fúj amerre néz a matrica. A VGA problémát pedig azzal orvosoltam, hogy a catalist control centerbe beléptem a "graphics overdrive" menüpontba és szépen feljebbhúztam a ventit 20%-ról 65re. Így ugye turbó módom is van meg hűvösebb is lett. ^^,
2014. márc. 28. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!