AMD Athlon 64 X2 5000 processzor igazából hány Ghz?
Figyelt kérdés
Most lett beletéve a gépembe egy ilyen, csak azt nem tudom, hogy hány Ghz...
Ugye ez a proci 2 magos. Azt írja, hogy teljesítmény 2.2Ghz. De akkor ez a 2.2 csak a proci egyik magjára érvényesül és a két teljesítmény összeadódik?
2009. dec. 17. 12:49
1/6 anonim válasza:
Mindkettő 2,2 Ghz, de össze nem adódik. Képzeld el úgy, hogy elindítasz egy kitömörítést, ezzel foglalkozik (2,2 Ghz-en) az egyik mag, aztán nekiállsz wav-ról mp3-ra konvertálni, ezzel meg foglalkozik a másik mag. Arra akarok kilyukadni, hogy egy folyamathoz mindkét magot nem tudja használni, ezért az elvégzett folyamat egy mag sebességén megy végbe.
2/6 anonim válasza:
Mi a helyzet a játékokkal? Ott azért gondolom nem 2.2 Ghz-es prociként számít, hanem egyik intézi a textúrákat, másik a hangokat, stb... szóval egy komplettebb program esetében azért összeadódnak, ugye?
3/6 anonim válasza:
Első vagyok, gondoltam erre én is, de nem tudok dűlőre jutni. Egy-egy folyamatot és az ahhoz tartozó folyamatstruktúrát szerintem egy mag kezeli, de ha különálló folyamatokat indít el a játék, akkor lehet, hogy a másik proci is igénybe van véve. Mondjuk a Witchernél az előbb megnéztem, ott is nyilván ezer folyamatot indít el maga a Witcher.exe (textúra, hang stb), mégis a feladatkezelőben egyedül a witcher.exe utal a játékra, igaz az közel 100 megára hízott, amikor néztem. Természetesen csak az egyik mag foglalkozott vele :)
4/6 A kérdező kommentje:
Értem.
Ez a proci mennyire boldogul a mai játékokkal?
2009. dec. 17. 16:41
5/6 anonim válasza:
Amúgy 2,6 GHz-en kéne mennie, nem tudom miért 2,2...
Boldogul, persze, kivéve a szar konzolkonverziókat, amikhez semmi nem elég.
6/6 anonim válasza:
figyelj oda mert lehet 4 magosat tudsz belőle csinálni
sőtt szinte biztos mivel 2.2GHz-s hol vetted? írj egy emailt :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!