Miért ad ki hangot a gépem, ha megmozdítom az egeret?
Már sokszor hallottam valami kis duruzsoló hangot mikor gépeztem, de valahányszor abbahagytam amit csináltam, hogy hallgatózzam, már nem volt zaj. Tegnap viszont rájöttem: akkor hallom ezt a duruzsoló, ciripelő, mély hangot a gépből, amikor megmozdítom az egerem a monitoron. Csak addig, amíg a kurzor mozgásban van - ha megállítom, abbamarad.
Mi a fene ez? Hogy lehetne megszűntetni?
Egy lehetőség, hogy valami szigeteletlenség miatt az egér elektromos jele "áthúz", azaz apró elektromos zárlatot okoz valamivel a környéken. Ha a hang a hangszóróból jön, akkor a jel értelemszerűen a hangkártyára tevődik, de igazából az is kérdés, hogy honnan jön a hang.
Még az is kérdés, hogy valóban a kurzor mozgásához kötődik, vagy pedig az egérhez. Próbáld ki, hogy egérrel elmész a képernyő szélére, és tovább mozgatod abba az irányba. A kurzor nem mozog, de az egér igen, azaz ha az egér maga a gond forrása, akkor kurzormozgás nélkül is hallanod kell a hangot. (Én arra tippelek, hogy hallani is fogod.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!