Mennyire érzékeny az egeretek? Hány centit kell mozdítani, hogy átmenjen a monitor egyik oldaláról a másikra?
És hány pixel széles a monitorotok?
Hány dpi-s az egeretek?
Nálam állítható a dpi 400-3600 között (Logitech G400) és 1080p monitorom van. Általában 1800 dpi-n használom a legtöbbet az egeret, de megnézem neked az általánosnak mondható 800, majd a maximális 3600-os beállítást vízszintes mozgatás esetén:
800dpi ~10cm
3600dpi ~2cm
1200 dpi
jó válaszokat kaptál én még hozzátenném hogy nem mindegy az egérpad sem, de még az sem, hogy mekkora a kezed a beállításokhoz. Én úgy állítottam be hogy nekem jó legyen, az érzékenységet photoshop miatt magasra, de lehet ez a beállítás egy játéknál már nem annyira jó, ettől is függ.
Köszönöm szépen mindenkinek!
Egyébként tudom, hogyan kell beállítani az egér sebességét, pont ezért kérdeztem, hogy kinek mennyire gyorsra van állítva. Nekem az 1024 széles monitoromon 2 centi mozgással megy végig 2000 dpi-nél.
Nekem végig 2000-en van, nem tudom, hogy ez igazából jó vagy rossz-e. Ha más leül a számítógépemhez, mindig mondja, hogy jajj, milyen fürge az egér.
Ha valamire rá kell mutatni, vagy úgy általánosságban dolgozni a gépen, akkor szerintem megy, nincs sosem olyan, hogy túlszaladok vagy mellékattintok, viszont a lövöldözős játékokban sosem voltam túl jó, lehet van valamilyen összefüggés? :D
Az enyémen is állítható. De nem tudom, hogy meg tudnám-e szokni, hogy egyszer gyors, egyszer lassú. Meg ugye nagyobb dpi-n, ami elvileg jobb, gyorsabban mozog, ezért a játékokban pont hogy lassabbra kellene állítani a menüben?
Windowsnál meg használjam 6-800 dpi-n, de gyorsítsam fel?
Egyáltalán számít ez a dpi-s dolog bármit is?
Úgy 6-8 éve megvan ez az egér, de csak most kezdtem el ezen filózni. Valaki mondta az egérpadot is. Ez nálam egy fényes műanyag, ami alatt be van kockázva kb. 1x1 millis vonalakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!