Erre a gépre XP vagy Linux lenne a jobb?
Alaplap: Fujitsu Siemens D 1561
Processzor: Intel Pentium 4 (2.8GHz)
Ram: 1GB KingMax DDR 400MHz
VGA: Nvidia FX 5500 128MB
Tápegység: 300W FSP
Utolso kicsit hulyeseget ir...
Nekem is ilyen gepem van meg,XP tokeletes nekem,majd jovobe veszek uj gepet.Firefox szepen fut rajta,pedig en flash jatekokal is jatszom.
Linux nem valt be,azon a firefox valamiert nagyon lefogta illetve fagyasztota a gepem,mig windows alatt nincs ilyen problemak sot..
"mandras2001 nevű felhasználó válasza:
machintosh"
Hat, igen, hogyne, persze :D :D :D.
Egyebkent Linux lenne ra a legmegfelelobb.
"belassul.. amikor mondjuk 5-6 db program fut"
Ez bármivel így lesz! Azért lassul be mert kevés az erőforrás és ez oprendszertől független, még akkor is ha a linuxnak kissebb az ígénye.
egy ilyen gépen el kell dönts, hogy játszol, vagy mást csinálsz közben (letöltés,böngésző és egyéb programok)...
Nem véletlen adtak ki "játékgyorsító" szoftvereket (GameBooster) amik a játék idejére leállítják a felesleges programokat, szolgáltatásokat amik háttérben fogják a gépet.
Nekem hasonlóan gyenge (vagy méggyengébb cpu 1.8GHz,mem 200MHz)) gépen rendben futnak a játékok, igaz nem újak (Toca3,NFS Carbon,Doom3,Mafia,Fable The Lost Chapters,Call of Cthulhu,Far Cry...)
firefox és egyéb programok PS Cs6,Pinnacle studio 14, bár ezeknél már érezhető, ha nagy fájlokkal felbontásban dolgozom.
Egy gyenge gépnél hatványozottan számít a karbantartás, így azt tudom javasolni tedd rendbe a gépet és rendszeresen takarítsd. A Windows rendszert be kell állítani, nem csak feltelepíteni! Alap beállításokon semmi nem jó. El kell venni a minőségből és a teljesítmény irányába állítani, ill. Sokminden van ami az XP "fénykorában" még nem volt ami miatt nincs felkészítve pl.: Nagysebességű hálózat, de még az UDMA66 kezelésére sem. Ez egy kis "buherálást" jelent, de megéri!
Semmi esetre sem akarlak lebeszélni a Linux rendszerről, de az egy teljesen más oprendszer mint a windows, hozzá kell szokni és ezt csak akkor tudod meg hogy beválik -e nálad, ha kipróbálod! mindenféle képpen javaslok egy probát live CD -ről, ami azért nem egy telepítős változat...
A Gépedbe meg elkellene legalább még 1GB RAM legalább! Azt már nem mondom, hogy egy 256-os VGA, mert erre a gépre már nem éri meg költeni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!