Miért tűnt el az NTFS partícióm és hogyan lehetne legelegánsabban segíteni rajta?
Egy vincseszterről van szó, amin egyetlen egy NTFS partíció volt, és a "disk" név lett adva neki.
Egyszer viszont csak azt vettem észre, hogy a "disk" név helyett "Helyi Lemez" van kiírva, rá kattintva pedig nem nyitható meg.
A Windows pedig azt a hiba üzenetet írta ki, hogy a partíció szerinte nincs megformázva, akarom e formázni?
A Windows lemez ellenőrzője (CHKDSK)pedig az égvilágon semmit nem tudott kezdeni vele, még megvizsgálni sem.
Minderről viszont szó sincs, egy törölt fájl visszaállító szoftverrel sikerült 100% épségben lementeni róla az eredeti könyvtárszerkezetben adatokat.
A vincseszter figyelő szoftver pedig nem jelzett semmi hibát, makk egészségesnek találja a vinyót fizikailag.
Egyébként Linux alatt is ránéztem, de a Linux sem ismerte fel a partíciót.
Nem értek a dologhoz nagyon, de valami partíciós tábla leírás csesződhetett el, hiszen a probléma ellenére az adatok hiánytalanul és sértetlenül megvannak.
Mi történhetett és hogy lehetne legegyszerűbben segíteni a problémán?
Mert ugye most lementettem róla az adatokat és remélem utána egy formázás pedig rendbe teszi.
De nem lehetett volna valamivel - és mivel? - ehelyett egyszerűen csak a partíciós táblában keletkezett hiba kijavításával orvosolni a problémát?
Hű, ezt nem lesz időm kivárni, elég lassan dolgozik.
Mindenesetre az Easy Recovery Pro-val sikerült lementenem róla az adatokat, utána meg simán engedte újra particionálni magát.
Azt viszont nem tudom, hogy mi hozhatta létre a problémáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!