Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jól fog-e működni a gép a...

Jól fog-e működni a gép a harmadik ram modullal?

Figyelt kérdés

Van egy AsRock B85M Pro 4 alaplap, benne "proci helyett" egy Pentium G3220, és "ram helyett" 2x1Gb 1333MHz Kingmax modul. Ha kap egy jóféle 4Gb modult mellé, valószínűleg 1600MHz-est, jól gondolom-e, hogy hülyeséget ír a manual, amikor ilyeneket ír, hogy:

It is unable to activate Dual Channel Memory Technology with only one or three memory modules installed.

Ezt közvetlenül azután, hogy próbálja beadni nekem, hogy mindig azonos márka azonos modelljét nyomjam bele dual channel konfigurációhoz. Ez szigorúan értelmezve ugyan jótanácsnak tűnik, de legalábbis könnyű úgy érteni, hogy "mert különben nem fog menni", csak erről speciel tudom, hogy még ugyan fog menni, csak tényleg azonos modellel jobbak az esélyek, tuninghoz pedig szigorúan kitet kellene venni, hogy azonos sorozatból kapj, de nem fogom húzni, nincs értelme. Az IGP nem ezen hasal el, komolyabb előnye meg kb WinRarban lenne, és ennyi :)

Szóval jól gondolom-e: ha "alul" lesz a 2db 1G modul, akkor ilyen "pszeudo-duálban" megy majd? Tehát 2G duál, 4G single channel. Vagy legalábbis single-ben megy az egész. Hallottam régebben olyanról, hogy létezik olyan alaplap, ami vagy az első csatorna két foglalatában kezel tetszőleges modulokat single-ben, vagy szigorúan párban nyilván duálban, és nincs 3 modulos felállás, el se indul úgy soha.

Természetesen aki kíváncsi természetű, nyugodtan iratkozzon fel a kérdésre, rövidesen úgyis beszámolok az eredményről, csak még ramot kell venni hozzá, és persze megbarátkozni azzal az esettel, hogy csak 4G lesz, nem 6, és 2 kvázi értéktelen modul megy a szekrénybe...

2014. márc. 19. 15:58
 1/1 A kérdező kommentje:

A két 1G modul duálban működik "alul", rajta a 4G tökéletesen megy singleben. Hülyeséget ír a manual.

Próbálgattam is, akárhogy jó neki: ha a két kicsi közt van a nagy, akkor is, ha a negyedik slotban, akkor is. Az első és a harmadik slotban nem szeret lenni, ha mellette ott a másik kettő. A kevert megoldást nem próbáltam (tehát hogy nem egyforma van párban), de ha esetleg valaki kíváncsi rá...

2014. márc. 21. 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!