Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Stabiliti Power tápról mik a...

Stabiliti Power tápról mik a meglátások?

Figyelt kérdés
Négymagos konfigban ilyet ad a bolt, ahonnan veszem. Nem tudom, mennyire jó ez a táp. 550W.
2009. dec. 15. 21:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Akkor mondd meg a boltnak, hogy kérsz egy Corsair, Enermax vagy FSP tápot ennek a helyére.
2009. dec. 15. 22:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Na jó, de megéri a plusz 10 ezer forintot?
2009. dec. 15. 22:10
 3/7 anonim ***** válasza:

Háát, ha mondjuk egy kevésbé márkás tápról lenne szó, akkor azt mondanám, hogy egye fene, de ilyen márkáról, hogy Stabiliti, vagy Stability, vagy akármi, még életemben nem hallottam (ez egy márkanév egyáltalán?). A fentebb említett tápokkal viszont biztosan nem lesz bajod soha, el vannak látva csomó féle-fajta védelemmel, stabilan tartják a feszt, csendesek, és valóban azt tudják, ami rájuk van írva. Plusz, ha valami gáz van, a táp kisüti magát, és nem égeti le az egész gépet, alaplapostól, processzorostól, stb.

Szóval én habozás nélkül kicsengetném a pénzt valamelyikre...

2009. dec. 15. 22:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Linkworld néven is fut a táp. A neten nincsen rajta semmilyen tiltólistán, pedig sokat felsorolnak. Hát, nekem egy Phenom X4es konfighoz van, ami, ha jól számolom, soha nem fogja igényelni az 550W-ot, sztem egy 400as elég bele. Viszont a bolt így nem adja a kedvezményes konfigot. Ellenben van rá 1 év garancia. Az milyen, hogy eladom, és veszek belőle mondjuk egy 470es rendesebbet? A gari a darabokra külön van, és a ház szerelhető gari elvesztése nélkül.
2009. dec. 15. 22:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Ezzel az a helyzet, hogy a budget tápokra hiába van kiírva, hogy 550 watt, ha borzalmas hatásfokkal dolgozik, egy márkás táp 80%-on ketyeg, de egy gyengébb lehet, hogy csak 65-ön mondjuk, és akkor már rögtön csak 350 wattnál tartunk... Ha a négymagos mellé beraksz egy izmosabb videokártyát, akkor viszont lehet, hogy full terhelés alatt bőven szükség van 450 wattra, még ha netezés közben csak 100 wattot is fogyaszt a cucc.

Utánanéztem egy kicsit a termékeknek, csak 450-est találtam:

LINKWORLD Stability Power 460W, 1 év gar. 5200 Ft

FSP SAGA 450W , 2 év gar. 11700 Ft

CORSAIR VX 450W, 5 év gar. 16800 Ft

Szóval az árból és a garancia időtartamából szerintem látszik, hogy nem kevés különbség lehet itt minőségben és teljesítményben. Ha a kedvezmény, amit igénybe készülsz venni, nem nagyobb, mint a fentiek árkülönbsége, akkor szerintem jobban jársz, ha magad pakolod össze a gépet alkatrészenként. Semmit nem adnak manapság ingyen, az ilyen akciós konfigokban legalább annyi a lehúzás, mint amennyivel olcsóbbak.

Persze lehet, hogy a Linkworld táppal is remekül menne a gép, és nem lenne semmi probléma, de én tápon és alaplapon spórolnék utoljára, szerintem vegyél egy márkásabb 500-ast, vagy 550-est (kb. 21 ezer), hidd el, jobban jársz (plusz 5 év garanciás Corsair mellett az a táp tuti jó lesz a következő gépbe is, sőt, az az utániba is).

2009. dec. 16. 09:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2009. dec. 16. 16:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Jol mondja a srac, ezt a stability valamit szépen vedd ki a gépedből miutan megvetted, mi ilyenkor veszünk par petardat, teletömjük vele, és nevetünk. Aztan elkezdünk nézelődni, és valahol a Gigabyte superb 460 - random 400as FSP-k körül kezdünk el nézelődni.
2009. dec. 21. 00:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!