A számítógépemben 4. 0GB ram van (2x2), de csak 1.98gb-t használható. Miért? És hogyan lehet az összeset kihasználni?
Figyelt kérdés
Windows 7 64 bit
AMD FX-8 eight core, 3.5ghz
4gb (2x2) ram
gigabyte nvidia geforce gtx650 1gb ddr5
as-rock 960gc-gs fx
Eddig az MSCONFIGos processzor mag beállítást próbáltam, a biosban meg a Memory Remappingot nem találtam
2014. márc. 14. 17:17
1/7 Tengor válasza:
Egyenként működőképesek a RAM-ok?
2/7 anonim válasza:
Vedd ki az egyik RAM-ot, majd ha indul akkor cseréld ki a másikra. Utána ugyanez a másik slottal is. Kiderül, jó-e a RAM és a slot...
3/7 anonim válasza:
Ezért kell 1x4 giga ramot használni.
4/7 A kérdező kommentje:
Ramokkal semmi gond nincs, mert már cserélgetem. Közben rájöttem, hogy ugye az alkatrszeknek is kell XY mennyiségű ram, és mivel ez a proci, szépen szólva, rohadt sok erőforrást igényel ezért vesz el 2gb-ot.
2014. márc. 15. 10:54
5/7 A kérdező kommentje:
De persze nem felejtettem el megköszönni a válaszokat. Szóval köszönöm! :D
2014. márc. 15. 10:55
6/7 Tengor válasza:
Amit leírtál az finoman szólva is hülyeség.
A procinak is van erőforrás igénye, valóban, de az elektromos jellegű és nem RAM v. bármi más.
Az integrált VGA viszont használhatja a RAM egy részét. Ha van dedikált kártya, akkor célszerű az integrált VGA-t letiltani.
7/7 A kérdező kommentje:
Ha az integrált kártya a baja, akkor azt hol tudom letiltani?
2014. márc. 16. 11:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!