Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor választás, melyik...

Processzor választás, melyik érné meg jobban? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Van egy régebbi alaplapom, konkrétan egy Abit AW9D-Max.

Megnéztem, mit támogat, mit nem. Na most, "elvben" Core2Duo processzorok közül 1333Mhz FSB-ig (Ott se biztos, hogy mindet), Core2Extreme és Core2Quad közül csak 1066Mhz-ig.

A gépet 3D rajzoló programok futtatására és játékra is egyaránt használom.

Melyik érné meg jobban? Egy Core2Duo 1333Mhz FSB-vel, vagy egy 1066Mhz FSB-s Core2Quad?

2014. márc. 8. 00:27
 1/4 anonim ***** válasza:
jobban járnál, ha eladnád cakkpakk ahogy van.. és egy s1150 re váltani.. quad okért, irreális árakat kérnek,nem tudom milyen tervező programot használsz, meg kellene tudni a gépigényét, ill hány magot képes használni.. én tuti váltanák s1150 re.. Pentium G3220+Asus H81M-A+használt ram megbízható embertől hardverapróról..postával mindennel 35 ből megvan 4gb rammal az egész.. és ebbe később 13,i5 is mehet..
2014. márc. 8. 01:47
 2/4 anti paladin ***** válasza:

Egyetértek az elsővel.

Fsb helyett konkrét típusokat kellene mondanod, ezek alapján még nem lehet megmondani, hogy melyikkel járnál jobban új eszközökre nem futja. Mondjuk gyorsan körbenézve használt c2q-ot 20e környékén láttam, onnan csak egy ugrás az első által említett pentium ami a c2q-ot is megeszi reggelire.

2014. márc. 8. 05:27
 3/4 A kérdező kommentje:

Hát, a konfig kb. elavult: Abit AW9D-Max alaplap, 6GB DDR2 RAM (800Mhz), Intel Core2Duo E6420 processzor, HD5670 1GB GDDR5 VGA.

Amit ajánlott egyik ismerősöm, hogy cseréljem le a processzort Core2Quad Q6600-ra, az jobb lenne.

De akkor lehet, hogy szétnézek, és váltok egy jobb alaplapra, a hozzávaló többi cuccal együtt.

Köszi a válaszokat!

2014. márc. 9. 06:56
 4/4 anti paladin ***** válasza:

A q6600-ak használtan 15e környékén mennek, viszont nem lenne túl nagy előrelépés ahhoz a c2d-hez képest.

Ha valami gyengébb Celeronod, pentiumod lenne, akkor még azt mondanám, egye-fene de így nem éri meg.

2014. márc. 9. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!