Elég egy XFX pro 450 táp vagy legyen nagyobb (pro 550)? Konfig. Lejjebb!
Alaplap: Asrock B85M
Proci: Intel core i5 4440
VGA: Sapphire HD7850 1GB
RAM: Kingston 8GB 1600Mhz Kit
Merevlemez: 1db Samsung 120GB SSD +
1db Samsung 1TB külső HDD
Optikai meghajtó: Samsung DVD rewriter
Hangfal: Genius SW-G 2.1 (GX gaming)
Monitor: Philips 3D
Válaszokat előre is köszönöm.
Ehhez valóban bőven elég a 450W-os modell is, sőt még egy jókora tuning is belefér. Ha később tervezel 200W+ fogyasztású videokártyát, akkor az 550-es jobban jöhet.
Nekem is egy Seasonic beles 450W-os tápom van HD7850 2GB OC karival és egy húzott FX-6300 procival, 3 vinyóval, 3 rendszerventivel, hangkártyával stb...meg se kottyan neki. Még azt az extrém helyzetet is bírta a táp, amikor a GPU-t jobban megtuningoltam és küldtem neki egy Furmarkot illetve a procit 1,4V feszkóval 4.7GHz-en izzasztottam Prime 95-tel (megjegyzem, hogy ilyen beállításokkal az FX fogyasztása igen komolyan megnő ráadásul a Furmark+Prime95 elég komoly terhelési szintet eredményez). Igaz ezt nem használom így 7/24-ben, de jól szemlélteti, hogy mennyi erő van egy normális 450W-os tápban. A külső fogyasztásmérőm szerint az alapórajeles Prime+Furmark és a max tuningos Prime+Furmak között kb 150W fogyasztáskülönbség volt és ez még mindig belefért! Az i5 meg még kevesebbet is eszik, mint a 6300-as CPU!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!