Miért fagy le 1 percre a gép?
Sziasztok!Fujitsu S760-as notebookom van Kingston V300 SSD-vel.Zsírúj telepítés,meg minden,mégis naponta kb 1-2 alkalommal megáll a gép.Ezalatt azt értem,hogy lefagy,semmire sem reagál,de utána 1 perc,néha 20 másodperc múlva magára talál és folytatja,amit elkezdett.Ha közben (fagyás alatt) nyomkodom a gombokat,az is érvényesül...
TRIM funkció aktív,prefetch,superfetch kikapcsolva,SSD-n legfrissebb firmware,gépen legfrissebb AHCI driver.Küldjem vissza gariban az SSD-t?
HD Sentinel szerint nincs probléma.
Mit javasoltok még?
A sima windózos 1.0-s AHCI driver volt fent kezdetnek,de azzal is csinálta,erre raktam fel a gyári drivert.
Chipset drivert nem tudom leszedni,mert akkor eltakarodik a videója is. :(
HDD-vel nem csinált ilyet.
Kezdek hozzászokni. :)
Hiába szokod meg, attól még idegesítő. :D
Videókártyához nincs külön illesztőprogram?
BIOS-ban nézz körül, keress IDE/AHCI beállítást, ha AHCI-n van, állítsd IDE-re, ez egyeseknek megoldást jelentett hasonló problémára.
Ezzel az programmal nézd meg az SSD-t, ha tudsz, küldj képernyőképet.
Sebességteszteket futtattál?
Itt az SSDOK-s képernyő:
A sebességteszt érdekes...
AS SSD szerint tetülassú a cucc,szekvenciális írás,olvasás 80MB/150MB/s.
Viszont cégnél Samu 840pro-kat használunk,hazahoztam a CD-jét,amin van samsung magician,ami szintén futtat tesztet.
Ott a szekvenciális írás/olvasás 275MB/290MB/s
Melyiknek higgyek? :)
Amúgy gyors a cucc,kattintásra nyílnak az ablakok,stb...
Windóz is 7.9-re értékelte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!