Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fagy le 1 percre a gép?

Kazsemestor kérdése:

Miért fagy le 1 percre a gép?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Fujitsu S760-as notebookom van Kingston V300 SSD-vel.Zsírúj telepítés,meg minden,mégis naponta kb 1-2 alkalommal megáll a gép.Ezalatt azt értem,hogy lefagy,semmire sem reagál,de utána 1 perc,néha 20 másodperc múlva magára talál és folytatja,amit elkezdett.Ha közben (fagyás alatt) nyomkodom a gombokat,az is érvényesül...

TRIM funkció aktív,prefetch,superfetch kikapcsolva,SSD-n legfrissebb firmware,gépen legfrissebb AHCI driver.Küldjem vissza gariban az SSD-t?

HD Sentinel szerint nincs probléma.

Mit javasoltok még?

2014. márc. 4. 21:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Töröld le az AHCI drivert, hagyd, hogy a saját illesztőprogramját használja a Windows. Ha telepítve van chipset driver, törölhető az is.
2014. márc. 4. 21:24
 2/7 A kérdező kommentje:

A sima windózos 1.0-s AHCI driver volt fent kezdetnek,de azzal is csinálta,erre raktam fel a gyári drivert.

Chipset drivert nem tudom leszedni,mert akkor eltakarodik a videója is. :(

HDD-vel nem csinált ilyet.

Kezdek hozzászokni. :)

2014. márc. 4. 21:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Hiába szokod meg, attól még idegesítő. :D

Videókártyához nincs külön illesztőprogram?

BIOS-ban nézz körül, keress IDE/AHCI beállítást, ha AHCI-n van, állítsd IDE-re, ez egyeseknek megoldást jelentett hasonló problémára.

2014. márc. 4. 21:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Ezzel az programmal nézd meg az SSD-t, ha tudsz, küldj képernyőképet.

[link]

Sebességteszteket futtattál?

2014. márc. 4. 21:41
 5/7 A kérdező kommentje:

Itt az SSDOK-s képernyő:

[link]

A sebességteszt érdekes...

AS SSD szerint tetülassú a cucc,szekvenciális írás,olvasás 80MB/150MB/s.

Viszont cégnél Samu 840pro-kat használunk,hazahoztam a CD-jét,amin van samsung magician,ami szintén futtat tesztet.

Ott a szekvenciális írás/olvasás 275MB/290MB/s

Melyiknek higgyek? :)

Amúgy gyors a cucc,kattintásra nyílnak az ablakok,stb...

Windóz is 7.9-re értékelte...

2014. márc. 5. 07:11
 6/7 A kérdező kommentje:
ja az alaplap csak sata2,így a max sebesség is csak 300MB/s lenne...
2014. márc. 5. 07:12
 7/7 anonim ***** válasza:
SATA2-n 270MB körül nagyon jó érték. A CrystalDiskMark-al mérj, a menüben válaszd a 0 fill lehetőséget. A Sandforce vezérlős SSD-k csak tömöríthető adatokkal hozzák a gyári értéket, nem tömöríthető adatokkal sokkal lassabbak. Minden rendben a képen, a hibernálást kikapcsolhatod, ha nem használod.
2014. márc. 5. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!