Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Sokat számít játékoknál, hogy...

Szabó Gy kérdése:

Sokat számít játékoknál, hogy 4GB vagy 8 GB memória van a gépbe?

Figyelt kérdés
2014. márc. 4. 17:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igen mert átlagban a rendszer megeszik vagy 3GB-ot függően attól milyen alkalmazások futnak a háttérben.

nálam 8GB van a gépben ennek üresjáraton 43%-a használt + társul 512 RAMDisk

2014. márc. 4. 17:10
 2/11 SoulEater7797 ***** válasza:
Ha nem megy sok sz*r a háttérben, elég 4GB.
2014. márc. 4. 17:12
 3/11 anonim ***** válasza:
A legtöbb játéknál jelenleg még nem sokat számít, de a jövőben egyre jobban fog jönni, ha 4GB fölé tud merészkedni a memória használat. A CoD Ghost elvileg már most megkövetel minimum 6GB-t (azt, hogy mire fel azt nem tudom). Takarékosság szempontjából jól jöhet ha az ember most vesz egy 4GB-os modult, amit később kibővíthet egy ugyanolyannal. A 2x 4Gb RAM véleményem szerint még sokáig elég lesz.
2014. márc. 4. 17:13
 4/11 anonim ***** válasza:

Nálam is 8GB van a gépben (már legalább 2 éve), de játékok alatt nem jellemző, hogy 4GB fölé menne a memória kihasználtság, bár ritkán előfordulhat néhány címnél. A tavalyi sláger játékom is bőven belefértek 4GB teljes kihasználtságba (Crysis 3, Far Cry 3, Tomb Raider, Bioshock Infinite stb).

Nálam alapból 20-25% körüli a RAM kihasználtság alapjáraton normál esetben.

2014. márc. 4. 17:19
 5/11 anonim ***** válasza:

Jó igaz nálam azért elég sok minden fut:

Torrent

Realtec cp

AMD gaming evolved

Xfast Lan

Xfast USB

Logitech Gaming software

AVG

AMD catalist

BlueStacks ügynök

És már egy pár nem túl fontos progit ki is lőttem az autostart bejegyzésből.

pl Origin, Steam kliens

2014. márc. 4. 17:30
 6/11 anonim ***** válasza:

Tehát ha nem tömöd meg a gépet automatikusan induló programokkal akkor elég 4GB

viszont nekem ezek a háttérben futó progik kellenek.

2014. márc. 4. 17:31
 7/11 anonim ***** válasza:

Catalyst, AVG nálam is alap illetve legtöbbször fut torrent kliens (most is), Logitech softver (webkamera és egér), Dell szoftver (monitor) és régen automatikusan indult a Skype, Steam és Origin is, de ezeket már inkább külön indítom, ha szükség van rájuk. Játék közben általában megy a Fraps is illetve ha tesztelek/figyelek valamit, akkor valamilyen monitorozó program is. Előtte alapon nálam is elfogyott így 2GB, de most beéri a rendszer kb 1,6-1,7GB körül is alapjáraton.

Crysis 3 Multiplayer 1080p, High beállítások, Very High textúra és SMAA 2TX élsimivel (háttérben futó alkalmazásokkal együtt, eredetileg 1,7GB-ról indulva, ami mellé indítva lett pluszba az origin, a crysis 3, asztalon a chrome böngésző és a feladatkezelő):

[link]

Persze ez csak egy játék, de most nincs fent a gépemen ennél nagyobb gépigényű. :)

Esetleg a Star Craft 2 HotS még érdekes lehet, mert ennek pl egész nagy a RAM igénye (ez még egy picit régebbi screenshot):

[link]

:)

2014. márc. 4. 18:34
 8/11 anonim ***** válasza:

Azért a BF4-nek nem árt a 8 GB :)

Nekem a gépem + BF4 megevett 7,9GB-ot.

Úgy hogy a gépben van 12GB.

De mivel egyre inkább csak drágulnak a RAM-ok nem árt még most venni.

Aki 1-2 éve vett az jól járt mert akkor fele ennyibe kerültek.

2014. márc. 4. 18:45
 9/11 anonim ***** válasza:

én 8gb-ot raknék ha csak játék a cél, és nem megy más program a háttérben...

nekem például 16gb van a gépemben...sokszor volt már olyan hogy 8gb-nál többet használt... (2 monitor, az egyiken játszok, közben veszem fel, a másik monitoron, twitch-et nézem, TS is fut, néha zene is, meg a teljesítmény grafikonok is folyton mennek) volt hogy konvertáltam is közben akkor 100% volt a memória használat, de ez a játékélményből is elvett...

2014. márc. 4. 18:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem csak a BF3 van meg, de majd kíváncsi leszek a 4. részre is. Elsőre a 7,9GB memória kihasználtság egy játék alatt soknak tűnik. Elég nagy ugrás ez az elmúlt évek erőforrásigényéhez képest (legalábbis RAM szinten). Hm.
2014. márc. 4. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!