Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért ír kevesebb MHz-et a...

Miért ír kevesebb MHz-et a gépem a valódinál?

Figyelt kérdés

A minap bekapcsoltam a gépet, és arra lettem figyelmes, hogy jóval lassabb a megszokottnál. Egyszer, csak észre vette,hogy a processornál 994Mhz-et ír az 1,7 GHz helyett?

Ez hogy történhetett?

Mi a teendő ilyenkor?

Egyszer már elő fordult, ez de akkor felcseréltem a ramokat és utána működött minden. most hiába cserélgetem semmi nem változik.

Hozzá értő emberek segítségét várom!

2014. febr. 28. 16:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Energiatakarékossági funkció, ha nincs kihasználva a processzor, visszaveszi az órajelet. Nézd meg akkor, ha például elindítasz egy SuperPi-t. (Másrészt az sem mindegy, mivel nézed: pl CPU-Z-t használj.)
2014. febr. 28. 17:23
 2/7 A kérdező kommentje:

Xp-m van és a Sajátgépben néztem.

De ez a CPU-Z is csak 994 Mhz-et ír.

Nem lehet kikapcsolni az energiatakarékosságot valahogy?

2014. febr. 28. 17:42
 3/7 anonim ***** válasza:

És el is indítottál közben valami számítógépet komolyabban terhelő alkalmazást? Egyébként meg: minek tekerjen a gép (és fogyasszon többet, melegedjen jobban), ha nincs rá szükség? Ha szükség van rá, visszavált.

Gépfüggő, de szerintem BIOS-ban biztosan ki lehet kapcsolni, Cool'n'Quiet-et (AMD) vagy SpeedStepet (EIST) keress Intel esetén.

2014. febr. 28. 18:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Azért takarékoskodik, hogy ne melegedjen annyira, és ne pazaroljon áramot. Amikor szükség van rá, úgyis feltekeri annyira amennyire csak lehet, és vele tekeri fel a hűtést is. Ha kikapcsolod, akkor nem csak többet fogyaszt a gép, azaz pazarolsz, hanem még hamar tönkre is megy a lap és a processzor, illetve a többi alkatrész is.
2014. febr. 28. 19:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem melegszik túl? Túlmelegédés esetén első lépésként csökken a CPU órajele, így kevésbé melegszik, ám lassabb is. Energiagazdálkodás is lehetne, de általában üresjáratban aktiválódik, semmi értelme nem lenne alacsony frekvencián járatni a processzort ha kell a telejesítmény. Kivéve ha fogytán az akku vagy túlmelegedés van a háttérben.
2014. febr. 28. 19:28
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem melegszik túl.

Ez nem valami meghibásodás?

Mert 2 éve tökéletesen működik és most meg egyik percről a másikra kevesebbet mutat.

2014. márc. 1. 13:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Lehet kiszáradt a pasztázás. Szedd szét, cseréld le a pasztát rajta. Kb. 2-300 Ft egy adag, amivel 4x kenheted újra (fél-1 évente úgyis újra kell, ha elkezd jobban melegedni)
2014. márc. 1. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!