Szerintetek érdemes átfordítani a CPU hűtőt?
Jelenleg a "szabványos" módon van fölszerelve tehát hátrafele nyomja a levegőt.
elvileg föl lehet úgy is szerelni hogy fölfele fújja a levegőt. javítana ez valamit a hőleadáson?
Nem tudom ezt hogyan értelmezzem. de igazából mindegy.
Tehát amúgy egy Arctic A30-ról van szó 4 féle képp lehet rögzíteni. azért írtam hogy mindegy mert észrevettem hogy a mosfet-ek hűtése olyan magas hogy ha akarnám se tudnám elfordítani mert kitartaná a hűtőt xD
Tehát a választ köszönöm.
A kezdeti leírásod úgy értelmeztem, hogy a bordára szerelt ventilátort akarod fejre állítani, azaz, hogy a processzor felől szívja a levegőt.
Hogy leírtad mi a típusa, látom, hogy nem ez volt a célod vele.
Ennél a típusnál a legjobb hűtést úgy éred el, ha a ventilátort a borda gépház elejére néző oldalára szereled fel, és mögé a gépházba is teszel egy 12-s ventilátort. Ha nincs a gépházban is ventilátor, az se gond, így is így kapod a legjobb eredményt. Ha a másik oldalára szereled, akkor belülre fogja a meleget tolni, amivel az elöl lévő dolgokat (merevlemezek) fogja melegíteni.
Nem így akartam :)
Aszerintem félreértettük egymást. a lényeg az hogy 2 féle rögzítő van hozzá. az egyikkel előre és hátra lehet fordítani a másikkal pedig fel és le.
én így szerettem volna rögzíteni a ventillátort :) [link]
Természetesen van.
sajnos vviszont a művelet nem fog összejöni az alaplap túlméretezett hűtője miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!