Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek érdemes átfordítan...

Szerintetek érdemes átfordítani a CPU hűtőt?

Figyelt kérdés

Jelenleg a "szabványos" módon van fölszerelve tehát hátrafele nyomja a levegőt.

elvileg föl lehet úgy is szerelni hogy fölfele fújja a levegőt. javítana ez valamit a hőleadáson?

2014. febr. 27. 22:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Rontod vele a hűtést. Vannak speciálisan kivitelezett hűtők, amik a processzortól elfele tolják a meleget, és nem a hideget fújják rá, de olyat otthonra nem igen kapsz. Egyrészt, mert nem kompatibilis az felhasználói alaplappal, sem a gépházzal, másrészt kb. 20x annyiba kerül, mint egy rendes hűtő.
2014. febr. 28. 02:44
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem tudom ezt hogyan értelmezzem. de igazából mindegy.

Tehát amúgy egy Arctic A30-ról van szó 4 féle képp lehet rögzíteni. azért írtam hogy mindegy mert észrevettem hogy a mosfet-ek hűtése olyan magas hogy ha akarnám se tudnám elfordítani mert kitartaná a hűtőt xD

Tehát a választ köszönöm.

2014. febr. 28. 22:12
 3/7 anonim ***** válasza:

A kezdeti leírásod úgy értelmeztem, hogy a bordára szerelt ventilátort akarod fejre állítani, azaz, hogy a processzor felől szívja a levegőt.

Hogy leírtad mi a típusa, látom, hogy nem ez volt a célod vele.

Ennél a típusnál a legjobb hűtést úgy éred el, ha a ventilátort a borda gépház elejére néző oldalára szereled fel, és mögé a gépházba is teszel egy 12-s ventilátort. Ha nincs a gépházban is ventilátor, az se gond, így is így kapod a legjobb eredményt. Ha a másik oldalára szereled, akkor belülre fogja a meleget tolni, amivel az elöl lévő dolgokat (merevlemezek) fogja melegíteni.

2014. febr. 28. 22:29
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem így akartam :)

Aszerintem félreértettük egymást. a lényeg az hogy 2 féle rögzítő van hozzá. az egyikkel előre és hátra lehet fordítani a másikkal pedig fel és le.

én így szerettem volna rögzíteni a ventillátort :) [link]

2014. márc. 1. 17:51
 5/7 A kérdező kommentje:
Vagyis a hűtőt. de sajnos ami eddig nem tűnt fől hogy az alaplap hátulján található transzformátorok bordája túl magas.
2014. márc. 1. 17:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Jaa, látom hogy akartad. Viszont így felfele fújásnak akkor van értelme, ha a ház teteje is tartalmaz ventilátort, ami kirántja azonnal a meleget. Így csak vissza kavarja.
2014. márc. 1. 18:16
 7/7 A kérdező kommentje:

Természetesen van.

sajnos vviszont a művelet nem fog összejöni az alaplap túlméretezett hűtője miatt.

2014. márc. 4. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!