Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért jó ha a tápegység a...

Miért jó ha a tápegység a processzorra fújja a meleg levegőt?

Figyelt kérdés
Kaptam egy számítógépet, és a leírtak szerint van összerakva. A probléma az, hogy a processzor nagyon hamar melegszik akár 80 fokra is.
2014. febr. 26. 22:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
meglett pasztázva rendesen az a proci?
2014. febr. 26. 22:57
 2/11 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs.
2014. febr. 26. 23:00
 3/11 anonim ***** válasza:
új a gép? vagy használtan kaptad?
2014. febr. 26. 23:01
 4/11 anonim ***** válasza:
nekem is rá fújja a táp . igazából ez azért történt mert a táp amit bele tettek több mint valószínű alsó tápos házakba lett tervezve. nekem elég jó cpu hűtőm van zárt háznál sem melegszik 60 fok főlé a cpu illetve ha le van véve akkor meg főleg nem. azért a 80 fok az már elég durva lehetséges hogy csak újra kellene pasztázni.
2014. febr. 26. 23:02
 5/11 halalfalo ***** válasza:
81%

Eleve nem kéne ráfújnia. Ha felsőtápos a ház, akkor pont, hogy elszívja a táp a meleg levegőt a proci felől.

Ha alsótápos a ház, akkor a ház alján beszívja kívülről a levegőt, és hátul alul ki is fújja, szóval a procira semmiképpen nem megy meleg levegő a tápból.

2014. febr. 26. 23:04
 6/11 A kérdező kommentje:
Használtan kaptam, megpróbálom újra pasztázni hátha az segít, ha nem akkor nincs több ötletem. Utoljára az maradt, hogy veszek egy normális tápegységet ami ebbe a házba való.
2014. febr. 26. 23:11
 7/11 A kérdező kommentje:
Ha megfordítanám a tápegységet akkor mi történne?
2014. febr. 26. 23:13
 8/11 anonim ***** válasza:
ha a táp ventije szembe van a cpu-val akkor pont hogy rá fújja a meleg levegőt !
2014. febr. 26. 23:36
 9/11 bamboochatheone ***** válasza:
A táp ha felsőtápos a ház akkor a házból szívja kifelé a meleg levegőt és ezzel hűti magát. Ha alsótápos házban van ugyanez a tápegység akkor vagy helyiségből szívja és fújja is kifelé(ez a jobbik megoldás) vagy fordítva beszerelve a gépházból szívja a langyos(ugyanis lentebb hűvösebb a levegő mint fent a felsőtápos házban) levegőt majd fújja ki a gépházon kívülre.
2014. febr. 26. 23:41
 10/11 anonim ***** válasza:

Egyrészt a tápnak valóban színia kéne a levegőt a processzor felől felső tápos házba szerelés esetén. Az alsó tápos ház éppen ezért jobb -szerintem- mert azon felül, hogy lejjebb kerül a súlypont (stabilabban áll) a tápnak csak magát kell hűtenie, hiszen nem az ő feladata a házból kihordani a meleget (ez a rendszerhűtők dolga). Ha mégis a procira fújná a levegőt (pl valaki ventit cserélt benne és fordítva szerelte be), az sem feltétlenül jelent rosszat, hiszen normálisan méretezett a tápból ritkán jön forró levegő (pláne 80 fokos), ha pedig langyos szellőt fúj, akkor pont, hogy hűtő hatásának kéne lennie.

A paszta önmagában sem jelent nagyon sokat, talán 10-15C-t maximum, ami nem rossz dolog, de a 80C már túl sok, nem valószínű, hogy ott csak azzal lenne a baj (egyébként a pasztát csak nagyon vékonyan kell szétteríteni).

Egyik ok, hogy nincs rendesen fent a hűtő vagy elégtelen a teljesítménye. Másik lehet, hogy rossz a szenzor/hőméréklet kijelzés. Harmadik, hogy elégtelen a házban a szellőzés, fűt nagyon a videokártya is és még a szobában is jó meleg van és a gép közel van a radiátorhoz is. Végül probléma lehet, ha rosszul vannak bent a ventilátorok. Tesóm is egyszer úgy tette fel a Hyper TX2-t a procijára, hogy az ellendolgozott a hátsó rendszerventinek. úgy bettem észre, hogy nyomtam nála egy CPU benchmarkot és nagyon felhevült a procija....tudtam, hogy ez nem lehetséges és bekukkantottam a házába. Miután jól kinevettem megfordítottuk a CPU hűtőt és máris jelentősen hűvösebb lett a kicsike terhelés alatt is. :)

2014. febr. 26. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!