Miért jó ha a tápegység a processzorra fújja a meleg levegőt?
Eleve nem kéne ráfújnia. Ha felsőtápos a ház, akkor pont, hogy elszívja a táp a meleg levegőt a proci felől.
Ha alsótápos a ház, akkor a ház alján beszívja kívülről a levegőt, és hátul alul ki is fújja, szóval a procira semmiképpen nem megy meleg levegő a tápból.
Egyrészt a tápnak valóban színia kéne a levegőt a processzor felől felső tápos házba szerelés esetén. Az alsó tápos ház éppen ezért jobb -szerintem- mert azon felül, hogy lejjebb kerül a súlypont (stabilabban áll) a tápnak csak magát kell hűtenie, hiszen nem az ő feladata a házból kihordani a meleget (ez a rendszerhűtők dolga). Ha mégis a procira fújná a levegőt (pl valaki ventit cserélt benne és fordítva szerelte be), az sem feltétlenül jelent rosszat, hiszen normálisan méretezett a tápból ritkán jön forró levegő (pláne 80 fokos), ha pedig langyos szellőt fúj, akkor pont, hogy hűtő hatásának kéne lennie.
A paszta önmagában sem jelent nagyon sokat, talán 10-15C-t maximum, ami nem rossz dolog, de a 80C már túl sok, nem valószínű, hogy ott csak azzal lenne a baj (egyébként a pasztát csak nagyon vékonyan kell szétteríteni).
Egyik ok, hogy nincs rendesen fent a hűtő vagy elégtelen a teljesítménye. Másik lehet, hogy rossz a szenzor/hőméréklet kijelzés. Harmadik, hogy elégtelen a házban a szellőzés, fűt nagyon a videokártya is és még a szobában is jó meleg van és a gép közel van a radiátorhoz is. Végül probléma lehet, ha rosszul vannak bent a ventilátorok. Tesóm is egyszer úgy tette fel a Hyper TX2-t a procijára, hogy az ellendolgozott a hátsó rendszerventinek. úgy bettem észre, hogy nyomtam nála egy CPU benchmarkot és nagyon felhevült a procija....tudtam, hogy ez nem lehetséges és bekukkantottam a házába. Miután jól kinevettem megfordítottuk a CPU hűtőt és máris jelentősen hűvösebb lett a kicsike terhelés alatt is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!