Mit gondoltok meddig lesz jó még ez a kártya?
Sziasztok, kicsit aggódok... nagyon sokat hallani arról és mondják nekem, hogy minek veszek drága videó kártyát úgy is egy szar lesz 1-2 év múlva és nem éri meg..
53 ért veszek most egy kártyát... viszont valóban van alapja ezeknek ? ha veszek egy kártyát ennyiért valóban "dobhatom" ki 2-3 év múlva ?
Ha az új játékokkal szeretnél full HD High beállításokon játszani, akkor muszáj az a minimum 50 ezres kártya (R9 270X). De ha nincsenek nagy igényeid grafika terén, akkor elég egy HD7790 30-ért.
Valószínű, hogy a 2 év múlva megjelenő játékokat már nem tudod majd vele olyan beállításokkal játszani, mint most, de hát ez a számítástechnika.. Nagyon gyorsan fejlődik.
1.: az 53e Ft-os kártya nem drága.
2.: legalább a típusát írnád le.
5-6 év hoszú idő, de ~6 éve került 50k-ba egy HD4870, ami már nem mai gyerek, de végül is kompromisszumokkal még mindig használható, hiszen ha elavultabb támogatásokkal/szolgáltatásokkal meg háromszor nagyobb fogyasztással is, de kb hozza egy HD7750 teljesítményét.
Szóval idővel technikailag is elavul egy kártya. Szerencsére a játékok gépigénye az utóbbi időkben nem nőt olyan meredeken, ami a konzolközpontű fejlesztéseknek és az öregedő Xbox360és PS3-nak is köszönhető volt. Utóbbi években egy 40k körüli kártyát 2 évig tudtam elégedetten használni és utána cseréltem, ahogy érezhető volt a gyengülés (a régi kártya eladásával és egy kis pótlással könnyebb a fejlesztés, főleg ha még bevonja az ember mondjuk a szülinapját is: Például eladtam a HD6850 karimat 20k-ért, szülinapomra kaptam 3 családtagtól 15k-t és így nekem a HD7850 2GB csak 17K-ba fájt másfél éve).
Egy 50k-s kártya amúgy középkategória, aktuálisan szépen teljesítenek (ha nem is viszenk mindent maxon), de évről-évre lejjebb kell adni az igényeket vagy ~2 évente cserélgetni. Ha beindulnak az új konzolos fejlesztések és kiismerik jobbak a GCN adta lehetőségeket a programozók, akkor jöhet a közeljövőben egy nagyobb grafikai/gépigény ugrás, ami a mai videokártyákat gyorsan nyugdíjba küldheti (emléxem anno 2004-2008 között elég gyorsan avultak a videokártyák, utána már lassabban).
Na jó,de az szerintem hülye aki elvárja,hogy pl egy 4 éves kártya mindent maxon hd-ban vigyen.Szóval nem árt azért reálisan gondolkodni.Az a kártya ami most 50ezerbe kerül lehet,hogy 4 év múlva már nem lesz a legjobb(nyilván nem),de akkor is megéri hiszen nem lehet mindig megvárni a legjobbat,mert akkor sosem venne az ember semmit.Főleg Pc-t nem.
A laptopot már meg sem említem,mert ott meg főleg durván nem mindegy mit vesz az ember.
A 270x is megfoható pár játékkal maxon (tényleg minden beállítást és a szűrőket is feltolva). Jó cucc a 270x, de nem erőmű....egy GT630-hoz képest igen...
Kb 30%-kal erősebb a túlhajtott 7850-emhez képest azaz kb tudom mire lehet képes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!