4670K tuning probléma (? )
Alap órajelen nincs semmi baja, de ha felnyomon 4ghz-re, 1,16v-tal, akkor fura dolog történik(nemcsak 4ghz-n, emelhetek bármennyit, mindig ez történik). Normál működés közben nincs semmi baja, de játék közben pár perc után csökkenni kezd az fps-em, 20-ig lemegy. Nem melegszik 50 foknál feljebb, sem a proci, sem a vga. Mi lehet a gond?
Gigabyte Z87 HD3
CM Hyper 412S
tápod mekkora pontos típusa? ha procit húzol akkor alap dolog hogy először egy szintetikus cpu tesztelő programot alá küldesz pl prime 95 és közben figyeled hogy nem hibázik e valamelyik mag nem e csökken a cpu óra jel.
"de ha felnyomon 4ghz-re, 1,16v-tal, akkor fura dolog történik(nemcsak 4ghz-n, emelhetek bármennyit, mindig ez történik)." ez alatt mire gondolsz hogy a szorzót emeled vagy a feszültséget?
Corsair TX650, nem hiszem, hogy az lenne a baj :D
Az AIDA64 stability tesztjével néztem, és ha jól emlékszem, akkor 4ghz-n ugrált egy kicsit az órajel, most megnéztem alap órajelen, így stabil volt. Valamit én nem állítottam be jól szerintem, de mindegy, majd ha mindenképpen tuningolni akarok, akkor jobban beleásom magam ennek a világába, addig jó lesz így is. Köszi, a problémát már tudom, legközelebb már csak az okát kell megtalálnom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!