Segítene valaki, hogy lehetne összerakni egy közepes gépet (pc)?
Szeretnék összerakni anyagi kereteim miatt egy közepes gépet.
Abban lenne szükségem segítségre, hogy milyen alkatrészek kompatibilisek egymással:
Van egy ATI Radeon 9550-es, meg egy Siluro Geforce4 Ti4200-as videó kártyám, egy normál házam.
A gépen nem játszani szeretnék, hanem programozni, 3d modellezni.
Azt szeretném, hogy a blender, a microsoft visual c++,
és hasonló gépigényű programok elfussanak rajta.
Amire gondoltam az egy ilyesmi gép:
RAM DDR2 vagy DDR3 2gb
CPU Duble core 2ghz vagy kicsit jobb
Lehet, hogy vga-t is veszek újat amiben kb 512mb ram van, csak ahhoz végkép nem értek a ram-on kívül mi számít(gyártó, típus).
Kérlek segítsetek(pontos típusszámokkal, saját tapasztalatokkal...).
Hát...
Kb 25000ft-ot, ez kevésnek tűnhet, de az alkatrészeket használtan fogom beszerezni.
Szóval kedves válaszadó, az árral majd én foglalkozom.
De egyelőre kb 25000.
25k-ból közepes gépet? Annyiból jó, ha egy közepes procira telik. O.o
Na de lássuk, mit lehetne kihozni belőle. Feltételezem, ki tudod menteni a régi gépből a vinyót, optikai meghajtót meg a házat. Talán a táp is megteszi még egy ideig.
Használt alkatrészekből a következőt kombinációt javaslom: Jobb fajta core 2 duo, akármilyen lga775-ös lap, geforce 9800 + 2GB ram
A tapasztalatom az, hogy nem érdemes használt alkatrészekből konfigot építeni, tehát ha nem ragaszkodsz a használt alkatrészekhez, ezt mondanám: AMD A-6-5400K, a olcsó fm2-es alaplap, mondjuk egy MSI A55M és 2GB (vagy ha telik rá 4GB) DDR3-as ram.
Ez a core 2 duo elég drága...
Valami más jó proci, kicsit rosszabb, esetleg p4, vagy ilyesmi...
A P4 már a múlté, a teljesítménye kb. 1/10-e egy mai átlagos procihoz képest. Nem javaslom. Ha nem szimpatikus az integrált kártyás AMD-gép, amit tegnap este írtam, akkor inkább gyűjts még hozzá, és kijön egy core-2 duo vagy egy Pentium g620. Blenderhez meg Visual Studiohoz sovány lenne a P4, szerintem annyira ne add le a szintet...
Másik lehetőség: Esetleg mit szólnál egy komplett használt géphez? Lehet, jobban kijönne. Linkelek néhányat:
Hát nagyon köszönöm, a Pentium G620 eléggé tetszik...
Annak milyen lap kell?
Minden mást más kitaláltam :
- RAM:2gb ddr3 10000ft
- HDD: 320gb 5000ft
- Ház: van
- CD/DVD: van
- VGA: még gondolkozom...
- CPU: Valami amit ajánl(asz/tok) a megfelelő alaplappal.
Szívesen. A 2GB RAM 10k-ért erős túlzás, azt nehogy megvedd.
De igen, jó. Ki kell próbálni, mielőtt megveszed, hogy hibátlanul működik-e, megfelel-e az igényeidnek...
A ramot elnéztem, az ára 5000.
Kösz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!