Hogyan kell ezt értelmezni?
Össze akarok vetni gamer laptopokat egymással, és nem tudom hogy a processzornál hogyan járjak el, ha pl. ilyen van:
Intel Pentium 2020M (2 x 2,40GHz, 2MB Cache)
Intel Pentium 2117U (1,80GHz, 2MB Cache)
Ezeket hogyan vetem össze egymással, melyik a jobb? Gondoltam a benchmark oldalakra, de ott nem veszik figyelembe a CPU konkrét frenkvenciáját, én viszont azt is bele akarom venni, hogy a tényleges teljesítményhez közelebb kerüljek.
A lényeg: hogyan vetem össze a 2 x 2,40GHz -et a 1,80GHz -el? Egyszerűen szorozzam be, és 4,80Ghz lesz az első, szemben a második 1,80Ghz-el? Valahogy ez nem stimmel, az első túl sok. Hogyan érdemes ezzel számolni?
Igazából az érdekel, hogy általában hogyan lehet összevetni több processzort, ha eltér az órajel.
Mert azt hittem, hogy ha van egy proci,
pl. Intel Core i3-3120M és van hozzá egy frekvencia,
pl. 2500 Ghz, akkor az még nem jelent semmit, mert több frekvenciával is piacon lehet a proci, tehát hogy adott konfigurációban adott órajellel van, még nem azt jelenti, hogy pl. a benchmark oldalon is ugyanolyan órejelűt vizsgálnak. De ez nem igaz, mert a te általad belinkelt honlap mutatja, hogy a proci típusa és órajele kötött (hacsak nincs tuningolva vagy ilyenek), tehát egy
Intel Core i3-3120M minden gépben ugyanakkora órajellel fog működni, és minden benchmark oldalon is szintén, mert így van legyártva. Már értem! :D
Még egy kérdés, grafikus kártyánál is ugyanez a helyzet?
Tehát egy adott típus mindig ugyanakkora dedikált memóriával van mindenütt (gyárilag, ha nincs tuningolva), vagy ez már változhat?
Ha komolyabban játszani akarsz notebookon akkor mélyen bele kell nyúlni a pénztárcába, hogy melyik notebookos vga jobb, arról itt van info: [link]
Lehetőleg class 1 de legalább class 2-rd legyen benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!