Mi kell digitális rajztáblához?
Már egy ideje foglalkoztat ez a tábla-kérdés, most láttam
pár elég kedvező ajánlatot, tervben van hogy kikunyizzam szülinapomra, de nem tudok róla mindent:
Kell hozzá külön program?
Akinek van, le írná a használatát? (attól fogva hogy bedugja a gépbe)
Szia.
Elvileg csak a driver kell hozzá (de azt adják hozzá). USB-s bedugod az usb-be, telepited a drivert és kész, ha akarod akkor az egeret használod, ha akarod akkor a tollat.
Majdnem ugyanúgy müködik mint az egér, csak itt még van toll nyomás érzékelés is, és ezt nem minden grafikai program tudja kezelni (a nagyok tudják : PS)
Amit még gond lehet a méret, ami nekem van egy Wacom tábla A5-ös méretű, de a tiszta rajz terület csak A6-os, ami elég kicsi.
Ha tudsz minél nagyobbat vetess. (Persze minnél nagyobb annál drágább)
A másik dolog meg meg kell tanulni használni, mert nem úgy működik mint az egér.
Sok sikert.
Üdv.
Gimpo 2.8 az elég jó?
Vagy tudsz mondani valamit, amit ingyen, vírus nélkl le tudok tölteni?
Szia.
Menjünk szépen sorban.
Nem tudom, hogy a Gimp 2.8 kezeli-e a toll nyomást (ez egyébként is egy két eszköz esetében érdekes csak)
Nekem a Wacom táblához a : Corel Painter Essentials 2 programot adták.
A használatnál nem tudom mire gondoltál, de nincs vele gond, lehet az egeret is használni meg a tollat is. Ha nem használod egyik eszközt akkor sincs gond és nem ütköznek össze az eszközök.
A linkelt kép alapján az AAA ceruzaelemet alapul véve (45 mm) a táblát olyan A4-esnek saccolom (297x210 mm), úgy hogy szerintem tökéletes.
Sok sikert.
üdv.
Szia!
Szóval akkor adnak hozzá progit?
Ennyit írtak róla:
digitális rajztábla Medion márkájú xp,w7 -el is megy 17"
Programról mondjuk nem volt szó...
Szia.
Ha új akkor lehet, hogy adnak hozzá programot is (nem tudom - én kaptam hozzá), ha használt, akkor még drivert sem biztos, hogy kapsz hozzá, (saját magadnak kell majd letölteni).
17" (inch = colos) az azt jelenti, hogy 17" x 2.54 cm = 43.18 cm a tábla mérete, gondolom ez a tényleges méret és a rajzterület az kisebb (a linkelt képen látszik a tábla közepén egy téglalap alapú terület az a rajz terület).
Sok sikert.
üdv.
Szia.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
PC kiegészítő eszközöket működtető segédprogram;
ilyen eszköz pl. az egér, billentyűzet, nyomtató, lapolvasó, stb.
a vezérlő programokat az eszközök gyártója szállítja floppy- vagy CD-lemezen, együtt az eszközökkel;
gyakran az operációs rendszer maga tartalmazza a legnépszerűbb meghajtó programokat és magától megtalálja a szúkséges meghajtót, amint az új eszközt csatlakoztatjuk a géphez;
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Tehát egy hardvereszközt (ilyen hardvereszköz a rajztábla is) működtető szoftwer (program) a driver.
Lehet, hogy ha bedugod a rajztáblát a gépbe akkor a windows automatikusan felismeri (telepiti hozzá a drivert) és már használhatod is, de lehet, hogy nem ismeri fel és akkor neked kell manuálisan drivert telepiteni (ezt nem tudom).
Sok sikert.
Üdv.
Szia!
Mondjuk nekem eddig még nem kellett driverezni, amit bedugtam mindig elfogadta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!