Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi kell digitális rajztáblához?

Mi kell digitális rajztáblához?

Figyelt kérdés

Már egy ideje foglalkoztat ez a tábla-kérdés, most láttam

pár elég kedvező ajánlatot, tervben van hogy kikunyizzam szülinapomra, de nem tudok róla mindent:

Kell hozzá külön program?

Akinek van, le írná a használatát? (attól fogva hogy bedugja a gépbe)

2014. febr. 19. 21:57
1 2
 1/12 coopper ***** válasza:

Szia.

Elvileg csak a driver kell hozzá (de azt adják hozzá). USB-s bedugod az usb-be, telepited a drivert és kész, ha akarod akkor az egeret használod, ha akarod akkor a tollat.

Majdnem ugyanúgy müködik mint az egér, csak itt még van toll nyomás érzékelés is, és ezt nem minden grafikai program tudja kezelni (a nagyok tudják : PS)

Amit még gond lehet a méret, ami nekem van egy Wacom tábla A5-ös méretű, de a tiszta rajz terület csak A6-os, ami elég kicsi.

Ha tudsz minél nagyobbat vetess. (Persze minnél nagyobb annál drágább)

A másik dolog meg meg kell tanulni használni, mert nem úgy működik mint az egér.

Sok sikert.

Üdv.

2014. febr. 19. 22:07
 2/12 A kérdező kommentje:

Gimpo 2.8 az elég jó?

Vagy tudsz mondani valamit, amit ingyen, vírus nélkl le tudok tölteni?

2014. febr. 20. 16:14
 3/12 A kérdező kommentje:
Ja és még valami: Használttal sem lesz semmi gubanc? Mint ahogy a widowsnál hogy nem lehet 1-et többször.
2014. febr. 20. 16:16
 4/12 A kérdező kommentje:

Ez kb mekkora lehet?

[link]

2014. febr. 20. 16:18
 5/12 coopper ***** válasza:

Szia.

Menjünk szépen sorban.

Nem tudom, hogy a Gimp 2.8 kezeli-e a toll nyomást (ez egyébként is egy két eszköz esetében érdekes csak)

Nekem a Wacom táblához a : Corel Painter Essentials 2 programot adták.

A használatnál nem tudom mire gondoltál, de nincs vele gond, lehet az egeret is használni meg a tollat is. Ha nem használod egyik eszközt akkor sincs gond és nem ütköznek össze az eszközök.

A linkelt kép alapján az AAA ceruzaelemet alapul véve (45 mm) a táblát olyan A4-esnek saccolom (297x210 mm), úgy hogy szerintem tökéletes.

Sok sikert.

üdv.

2014. febr. 20. 16:31
 6/12 A kérdező kommentje:

Szia!

Szóval akkor adnak hozzá progit?

Ennyit írtak róla:

digitális rajztábla Medion márkájú xp,w7 -el is megy 17"

Programról mondjuk nem volt szó...

2014. febr. 21. 12:48
 7/12 coopper ***** válasza:

Szia.

Ha új akkor lehet, hogy adnak hozzá programot is (nem tudom - én kaptam hozzá), ha használt, akkor még drivert sem biztos, hogy kapsz hozzá, (saját magadnak kell majd letölteni).

17" (inch = colos) az azt jelenti, hogy 17" x 2.54 cm = 43.18 cm a tábla mérete, gondolom ez a tényleges méret és a rajzterület az kisebb (a linkelt képen látszik a tábla közepén egy téglalap alapú terület az a rajz terület).

Sok sikert.

üdv.

2014. febr. 21. 13:46
 8/12 A kérdező kommentje:
Bocs, de nem vagyok ebben túl jártas, a driver az most tulajdonképpen mi is? xD
2014. febr. 22. 15:38
 9/12 coopper ***** válasza:

Szia.

[link]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

PC kiegészítő eszközöket működtető segédprogram;

ilyen eszköz pl. az egér, billentyűzet, nyomtató, lapolvasó, stb.

a vezérlő programokat az eszközök gyártója szállítja floppy- vagy CD-lemezen, együtt az eszközökkel;

gyakran az operációs rendszer maga tartalmazza a legnépszerűbb meghajtó programokat és magától megtalálja a szúkséges meghajtót, amint az új eszközt csatlakoztatjuk a géphez;

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tehát egy hardvereszközt (ilyen hardvereszköz a rajztábla is) működtető szoftwer (program) a driver.

Lehet, hogy ha bedugod a rajztáblát a gépbe akkor a windows automatikusan felismeri (telepiti hozzá a drivert) és már használhatod is, de lehet, hogy nem ismeri fel és akkor neked kell manuálisan drivert telepiteni (ezt nem tudom).

Sok sikert.

Üdv.

2014. febr. 22. 15:47
 10/12 A kérdező kommentje:

Szia!

Mondjuk nekem eddig még nem kellett driverezni, amit bedugtam mindig elfogadta.

2014. febr. 23. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!