Mitől mehet tönkre egy processzor?
-Elöregedik
-leég
-rövidzárlat
-túláram
kalapács
petárda
betontömb
víz
de az elsőnek hidj :D
Több tucat oka lehet annak, hogy tönkremegy egy processzor, viszont azt jó ha tudod, hogy az az utolsó hardver elem ami elromlik egy számítógépben.
A mostani procikat annyi védelemmel látják el, hogy a gyártónak szinte nem is kell foglalkoznia a garanciával.
Ez a legnehezebben meghibásodó alkatrész egy számítógépben. Hihetetlenül szívósak. Mikor számtech boltba dolgoztam, többször szedtek ki zárlatos, villám csapott gépekből is épségben processzort a kollégáim.
Az előzőkhöz hozzávenném még de, a legelső helyen, a túlzásba vitt felelőtlen tunningot és a tartós 70 °C vagy afölötti jártatást is, pl gyenge hűtő miatt.
Túlzásba vitt feszültségemelés.
Nekem semmi mással nem sikerült még tönkretenni CPU-t csak ezzel. Persze ezt is csak olyan jó alaplappal ami nem égett szét a pric
Túlzásba vitt feszültségemeléssel.
Nekem semmi mással nem sikerült még tönkretenni CPU-t csak ezzel. Persze ezt is csak olyan jó alaplappal ami nem égett szét a processzor előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!