Ha veszek egy HD 7850 2gb os videokártyát (nem OC) akkor hogy csinálok belőle OC t?
Figyelt kérdés
Én arra gondoltam hogy az ATI catalyst control center be felhúzom a memóriát és a GPU mhz et annyira hogy egyenlő legyen az OC változattal. A ventit ha felhúzom az órajeleket kell szabályozni hogy jobban hűtsön? Köszönöm a segítséget.2014. febr. 17. 21:45
1/8 anonim válasza:
accc vel felhúzod őket addig ahogy mondtad és cső. ventiket nem kell bántani, mivel c fokra van beálltva a hűtés...
2/8 Osynho válasza:
Húzzad feljebb, nyugodtan, többet fog menni, mint a vicc gyári OC. Kis lépésekben haladj, és tesztelj folyamatosan. Nézd a hőmérsékleteket közben. Nem egy melegedős fajta a 7850, bár nem írtad melyik hűtés van a tieden.
3/8 A kérdező kommentje:
Sapphire dual x
2014. febr. 17. 21:54
4/8 Osynho válasza:
Nekem is az van, simán bírja a kiképzést.
5/8 A kérdező kommentje:
Na te meddig húztad fel? én is felhúzom akkor addig.
2014. febr. 17. 21:56
6/8 Osynho válasza:
Nincs 2 egyforma vga, így ne az én kártyám legyen a mérvadó. Amúgy a gpu simán viszi az 1050-et (ennyit tud az OverDrive) a ram most alapon van, de ki kell kísérletezni, hol kezd el hibázni, majd onnan visszavenni kicsit.
7/8 anonim válasza:
A gyári OC valóban nem sok általában 5% vagy max 10%. A 7850 meg emúgy is általában jól húzható. Nekem is egy Dual-X-es Sapphire 7850 2GB-os karim van, ami lassan másfél éves már, de még szeretem. Nem nagyon tesztelgettem, hogy miket bír, nem is mókoltam vele, még a PowerTune-t sem piszkáltam, de a Catalystben a 860/1200 helyett simán viszi az 1000/1300-t, amit benchmarkoknál szoktam belőni. Hosszú távon egyébként 950/1250-ben járatom...biztos bírná a fenti értékeket is, de most az a pár fps növekedés nem hoz lázba....inkább a biztos stabilitásra és hosszú élettartamra gyúrtam.
8/8 A kérdező kommentje:
igen én is 950 / 1250 ben gondolkoztam és úgy is fogom felhúzni köszönöm a gyors válaszokat.
2014. febr. 17. 22:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!