Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a RAMot kicserélem, újra...

Ha a RAMot kicserélem, újra kell telepítenem a gépet?

Figyelt kérdés

2014. febr. 15. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem.
2014. febr. 15. 14:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem, kivéve ha 32 bites oprendszered van fent és 4GB-nál több ramot teszel a gépbe.
2014. febr. 15. 14:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom, akkor beleszámít a 4 Gb RAM ba a VGA memóriája is.

Nem vagyok benne biztos, de azért én is kíváncsi lennék rá.

2014. febr. 15. 14:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen a 32 bites rendszer összesen 4GB memóriát tud megcímezni (2^32 byte). Mivel a videomemóriát is címtartományba kell venni 4GB RAM esetén nem tudja már a rendszer az összes fizikai memóriát megcímezni, ezért oda már 64 bites rendszer ajánlott. 4GB-nál több memória mellé meg pláne, ha szeretnénk kihasználni a sok memóriát.

Amúgy 32 bites rendszernél egy alkalmazás 2GB memóriát használhat, míg 64 bites rendszer mellett egy 32 bites alkalmazás már 4GB memóriát is igényelhet (64 bites alkalmazás meg jóval többet is...).

Amúgy RAM cserénél nem kell új oprendszert húzni, proci cserénél sem, sőt videokártya cserénél sem (elég a maghajtó programot cserélni). Alaplap cserénél is meg lehet úszni az újratelepítést, de olyankor már ajánlott a csere. Az oprendszert tartalmazó merevlemez cseréjénél meg adott a dolog. :)

2014. febr. 15. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!