Gigabyte GA-78LMT-S2 alaplappal milyen 5.1-es hangkártyát tudok használni?
Semmi mást nem kell csinálni, csak a driverben beállítani az 5.1 módot. Utána a zöld lesz az elülső bal-jobb csatorna, a kék lesz a hátsó bal-jobb, a rózsaszín meg a középső-mély.
De ha minden áron másik kell, én ennél alább nem adnám,
mert az olcsóbbakkal csak lefele fejlődnél.
Nézd P.O.C!
A helyzet az hogy jelen pillanatban, az alaplapi kártyán csak 3 bemenet van. Zöld a hangszórónak, rózsaszín a mikrofonnak és van még a kék azt pontosan nem tudom de azt hiszem hogy "line in". Viszont amit vettem 5.1-es pc hangszórónak a mélysugárzóját kell a pc-hez csatlakoztatni és azon van egy zöld egy sárga és egy fekete jack.
Így nem nagyon értem, hogy a legutóbbi válaszod első felében leírtakat hogy hozzam össze.
Zöld (vonal kimenet) <--> Zöld
Rózsaszín (mikrofon kimenet) <--> Fekete
Kék (vonal bemenet) <--> Sárga
Nyilván, mikrofont ilyenkor nem tudsz használni.
Tehát kénytelen vagy pl a webkamerádét használni (ha van benne, vagy USB -s mikrofont venni.)
Utána: Start --> Vezérlőpult --> Hardver és hang --> Realtek HD Audio Manager (legalábbis Windows 7 alatt, de a többinél se nehéz megtalálni)
Ha nincs feltelepítve, akkor fel kell telepíteni a hangkártyád driverét, az nem jó amit a Windows rendel hozzá telepítéskor, mert nem teljes körű, csak egy butított driver.
Itt beállítod az 5.1 -et, ha rákattintasz a hangszóróra, akkor ez ellenőrző hangjelzést ad, így kiderül ha valamit rosszul kötöttél be.)
Sok sikert!
Újra itt.
Nem oldódott meg a problémám. Végig mentem a leírtakon de semmi. Még mindig csak a két első és a mély szól. Drivert leszedtem. Megtaláltam a beállításokat de semmi változás.
Creative SB Audigy 7.1
Ehhez mit szólsz?
Igen, az teljesen jó.
Furcsa, hogy az alaplapi nem megy, pedig az is 6 csatornás hangkártya.
Az lett a vége, hogy megvettem a Creative Audigy SE (SB0570) karit. A rendszerhangoknál, illetve a tesztelésnél megszólal mind a 6 hangszóró, de a zenéknél (youtube), filmeknél (VLC) csak 2.1 szól. Drivert telepítettem.
Ötlet megoldásra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!