AMD Athlon II x3 450 -es procim van. Hallottam hogy fel lehet oldani a negyedik magját. Hogyan kell?
Az alaplapom Gigabyte 78LMT-S2P
Még annyit hogy én nem nagyon értek BIOS hoz és tudom hogy ott kell szóval ha lehet akkor részletesen.
DELETE gombbal belépsz a gép bekapcsoláskor
--> Advanced BIOS Features --> CPU Unlock: [Enabled]
CPU core Control: [Auto]
Elvileg nincs más teendőd.
F10 --> megkérdezi hogy menteni akarod-e --> y (vagyis magyar billentyűn: z) --> Enter
Mivel ezek magok egyáltalán nem biztos, hogy nem selejtesek. Ezért jobb ha teszteket futtatsz órákon át, pl Prime95, AIDA64 stabilitásteszt, stb..
Ha annyira selejt a mag, hogy el se indul a gép vagy a Windows, akkor c-mos resetet kell csinálni.
Köszi az infókat majd megpróbálom.
Annyi a kérdésem hogy mi az a c-mos reset?
BIOS beállítások gyári alaphelyzetbe állítása.
Kiveszed a gombelemet pár percre, vagy a c-mos reset jumpert használod rá.
Oké,köszi.
Közben megpróbáltam és sikerült.
Kicsit gyorsabb lett a gép.
Még ennyit hogy aidaban hogy kell stabilitás tesztet csinálni?
Eszközök --> rendszer stabilitásteszt.
Mondjuk jártam már úgy, hogy a tesztek semmi rendeleteset nem mutattak, de a játékok meg fagyattak és dobták a kék halált. De az esetek több mint felében azért sikeres a feloldás a valóságban is. Sok sikert hozzá!
Még annyi, hogy feloldott állapotban általában a hőszenzorok semmit nem mutatnak így ügyelj a melegedésre, ajánlott nagyobb hűtőt használni.
Köszi mindenért!
Nekem mutatják a hőfokot és majd lehet hogy egy nagyobb hűtőt is beszerzek.
Most éppen 25 fokosak egyenként a magok.
Na még egyszer ezer kösz!
Ha netán lesz még valami gond akkor írok mert még játékot nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!