Távközlésben valaki? Hogyan juthatnék hozzá IPARI antennákhoz?
Ipari antennákra lenne szükségem, Szektor, dobantenna stb olyasmik mint amik a házak tetején láthatóak.
Hol és hogyan juthatok hozzá ilyesmihez?
Nem lényeg a legálisság, de egyébként kell erre valami engedély?
Hotspotok befogására kellene, sok megoldást kipróbáltam már a netvadász antennáktól a konzerdobozos jutub megoldásokig (mind szar)..
Kb 30-40 métert tudnak a valóságban, többet nem, és ez már nagyon jónak számít.
Übertuti több wattos jelerősítős ripitercucc az ebayről amire 10 kilométeres hatótávot írnak aztán a 15 méterre levő szomszédomat alig birom fogni vele..
Szánalmas...
Aki tud megoldást nyugodtan írjon, pénz nem probléma.
"Szektor, dobantenna stb"
A szektorantennának és a dobantennának más és más használati célja van.
A szektorantenna - mivel közepes nyereségű és nagy nyílásszögű - arra jó, hogy egy adott - wifi esetén pár négyzetkilométeres - területet lefedjen a kliensek ellátásának számára.
A dobantenna - a nagy nyeresége és kicsi nyílásszöge miatt - pont-pont kapcsolatokhoz használatosak, de hogy jó minőségű legyen a kapcsolat, a túloldalon is ilyen antennának érdemes lennie.
"sok megoldást kipróbáltam már a netvadász antennáktól a konzerdobozos jutub megoldásokig (mind szar)..
Kb 30-40 métert tudnak a valóságban, többet nem, és ez már nagyon jónak számít. "
A jó minőségű vételhez tökéletes optikai rálátásnak kell lennie a túloldali antennára. Ha a két antenna között létrejövő úgynevezett Fresnel-zónába belelóg valamilyen tereptárgy (fa, fal, bokor, háztető, ablak,...) az jelerősség-csökkenést és jelminőség-romlást eredményez vagyis a kapcsolat lassú és instabíl lesz.
"mint amik a házak tetején láthatóak. "
Azért is rakják a mikrohullámú Internet-szolgáltatók a házak tetejére az antennákat, hogy jó magasan legyenek a házak és a fák felett.
"Nem lényeg a legálisság, de egyébként kell erre valami engedély? "
Attól hogy nyílt egy Wifi-adó, még nem biztos, hogy szabadon használható.
"pénz nem probléma."
Akkor köttess be rendes Internet-elérést.
Nem, mert hosszútávon ingyen éri meg, és 2 kilométeren belül van egy szálloda, egy burger king, egy nagytesco, és egy pizzéria is ahol Free-wifi van, ezenfelül a szomszédtól is kaptam egy jelszót a netjéhez, csak ott meg nem mindig van bekapcsolva a router ( a hülye anyós mindent kihuzkod ha elmennek otthonról)..
Kösz de nem fizetek ezért már.
10 éven át fizettem, volt betárcsázós, kábeles és mobilnetem is, 9 - 14 ezres számlákkal kezdtem anno a freestart betárcsázós netjével (percalapú)
Mobilnetem is volt 5 ezres számlákkal, idegesítő szoftverrel meg lassítással, szal nem elég hogy fizettem még szopattak is érte.
Tod mikor adnék pénz mégegyszer a "szolgáltatásért"
Így meg gyakorlatilag lekövethetetlen a netem, és már 2 éve ingyen van , csak szeretném növelni a hatótávomat.
Jaj hagyjuk már az ilyen bigott kretén vidéki önkormányzatokat.
Ezek azt se tudják mi a wifi.
budapesten csomó helyen ingyen wifi van, az emberek tablettel, mobillal, laptoppal használják is, a 4 es metrón is lesz állítólag ingyen wifi, és a vonatokon is van már.
Az egész egy felfújt bulvársztori... Uborkaszezonban..
Na látom itt senki nincs otthon a témában, ha valaki mégis rábukkanna az igényemre, és van kínálata, írjon privába!
Köszi!
"egy szálloda, egy burger king, egy nagytesco, és egy pizzéria is ahol Free-wifi van"
Az a gond, hogy ezeknek vagy az épületen belül (fal, ablak, ajtó - mind, mind jelerősség-csökkentő/jelminőség-rontó tényező) vannak az adójaik, vagy csak az előttük lévő, alacsonyan fekvő "placcot" szórják be.
Te pedig magasról a tetőről (pontosabban a padlásról - ahol a tető terepakadályként ront a kapcsolaton) ezeknek az alacsonyan fekvő adóknak egy-egy kis teljesítményű melléknyalábját és/vagy reflektált jelét fogod tudni befogni - nem lesz benne köszönet az egyszer biztos.
"Nekem oylan cucc kell amit padlásra rakok"
Inkább tetőre, antennaárbócra, rendesen rögzítve.
Mondjuk egy ilyen antennát:
hozzá egy távtáplálható klienset:
az antenna és az eszköz közé túlfeszültség-levezetőt (ezt az antennaárbóccal együtt le kell földelned):
az eszköz és a hozzá adott tápfeladó, illetve a tápfeladó és a gép közé árnyékolt csavart érpár:
hozzá csatlakozó (2*2 csatlakozó kell)
Az eszköz tápfeladóját (a gépedet, router, stb..) érdemes túlfeszültség ellen védened (persze ez csak a kisebb áramlökések ellen véd, a teljeskörű védelemhez rendes villámhárító, B és C osztályú túlfeszültség-levezető - [link] javasolt):
Jaj néztem már ilyeneket is..
Ezek is bóvlik, a haverom antennaszerelő, ő ipari antennákat szerel de nem tud szerezni mert egyrészt félti a melóját mivel mindenről leltár van másrészt állítólag mindegyiken gps van, a komplett rendszereken amik tetőn vannak, meg még távriasztó is ami mobilon jelez be.
Amiket itt mutogattok nekem a netről ezek mind az amatőröknek kitalált vackok, kb az ultrahangos kullancsriasztóval egyenértékűek..
Nekem valami ehhez hasonló cucc kellene!!
Ha kell az egész padlást telerakom velük...
Én kb 10 éve foglakozom hálózatok szerelésével (mondhatni öcsém több kábelt krimpeltem, mint te amennyi nőt fogdostál). Az általam belinkelt eszközök nem bóvlik. Rendes 2,4 GHz-es kültéri eszközök. Egy jó szakember kezében aranyat érnek.
" [link]
Ezek az antennák magasabb frekvencián (>10 GHz) működtek még a 90-es években lettek telepítve. Nem 2,4 GHz-es Wifi vételére alkalmasak.
" [link]
Ezek mobiltelefonok (900/1800/1900 MHz) ellátására szolgáló szektorantennák. Kicsi nyereség, nagy nyílásszög, nem 2,4 GHz-re vannak méretezve. Nem jók.
" [link]
Itt ugyancsak magas frekvenciájú (>10 Ghz) dobantennák, illetve alacsony frekvenciájú (900/1800/1900 MHz-es) szektorantennák láthatóak - nem 2,4 GHz-es wifi vételére alkalmasak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!