SATA master <----> Slave hogyan?
[link] php? Filename=a1_2014_2_9_icikhhjqza. Jpg
Adott a felső HDD Ő most az amin az op rendszer van.Az alsó lenne amivel bővíteném a rendszer.Ha így rádugom a bios után csak egy fehér alulvonás villog.(Próbáltam jumperolni az alsót balról a 2. sorba tettem,de a felsőbe nincs jumperolási lehetőség).Biztos valami egyszerű dolog miatt nem jön össze...Köszönöm a segítségeket előre is.Maga az alsó HDD-t külső hardverként rádugva 100/100 HDD sentinellel.
Ok én még a jó öreg IDE korszakba ragadtam:D
Van esetleg akkor ötlet,hogy mért nem ismeri fel ha rádugom?Ha lehúzom róla megy tökéletesen minden,de hát bőviteni szeretnék:D
Mivel az általad linkelt oldal nem jön be, nem igazán látom a képet.
És még mindig nem derült ki, hogy most IDE vagy SATA típusú vinyókról beszélünk.
Ne ismerjük az alaplapod típusát sem.
Szóval kéne pár info....
Igen, itt látszik már, hogy mindkét merevlemez SATA.
Tehát jumperolni nem kell.
Elvileg rá kellene dugnod a lapra és kész, működnie kellene.
A felső winyó adatkábel csatlakozója miért ilyen? Hibás? Törött? Mindegy lényeg, hogy működik.
A boot sorrend rendben van a gépben amikor mindkét winyó ben csücsül?
Próbáltad már úgy, hogy a gépbe csak az alsó winyó van bent? Látja a BIOS? Ha igen akkor egy win telepítőlemezről is próbálj bebootolni és ha a telepítő lemez is látja particionáld , formázd újra.
Ezután ismét próbáld meg csatlakoztatni mindkettőt.
Akár azt is megnézheted, hogy a telepítő lemez a két winyóval mit csinál, beazonosítja őket?
Ha így sem működik , akkor táp vagy adatkábel vagy csatlakozó gond lehet a ludas.
alaplap tipusa?
pl.:
-Asrock (asus) alaplapoknál a sata/raid vezérlőt telepíteni kell. XP -telepítésekor F6 más gyártótól származó driver telepítése. Szükséged lesz egy floppy -ra ami tartalmazza a gyártó driver-ét.
-Bios beállításokban nem mindegy az ata mod (ezzel lehet próbálkozni).
(Raid,non-raid,both)
nálam Raid-en működik, mert így lett telepítve az op. (ehez telepíteni kell a raid vezérlőt).
-Boot sorrendnél tudod állítani hogy melyik bootoljon (az amelyiken az oprendszer van)!
-Az hogy melyik az elsődleges és másodlagos, azt az alaplapod dönti el (hova dugod), ezt az alaplapod kézikönyvében megtalálod.
Ez egy gyári gép dc7800 HP
A netről bootolást letiltottam ezt olvastam,hogy ha a dhcp pörög.Most azt irja,hogy non system disc or disc error.
Közben vettem egy másik winyót(a meglévőt akartam már lecserélni) azzal is ez a gond.Érzem,hogy közel járok de nem megy:)
Bootolásnál csak arra van lehetőség,hogy miről bootoljon arra nincs,hogy melyik wincseszterről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!