Melyik erösebb videókártya az nvidia vagy az amd?
Egy 10 éves AMD-nél jobb egy új nVidia és ez fordítva is igaz.
2 pontos tipust össze lehet hasonlítani, de így nem tudja senki sem megmondani, csak az elvakult fanok.
"nvidia kártyák drágábbak de kevesebbet fogyasztanak"
Ezt sem lehet így kijelenteni, főleg mivel az utóbbi időkben pont az AMD volt ebből a szempontból jobb (pl a GTX460 160W fogyasztással ugyanazt a teljesítményt nyújtja, mint az ellenfelének szánt HD6850, ami csak max 127W). A jelenlegi architektúránál az nvidia picit jobban áll fogyasztásban. A játék support sokat fejlődött AMD-nél is, jellemzően már több AMD logós játék jön, mint nvidia. A driver dolog is mindig előkerül, de nem tudom Én nagyon ritkán cserélgetem a meghajtóprogramost és jól működnek a kártyáim, amik az utóbbi években mind AMD-sek voltak (régebben szinte csak nvidia kártyáim voltak).
Hogy melyik az erősebb azt valóban csak két konkrét típusnál lehet megmondani, de hasonló erősségüeknél ez játékonként ingadozhat, így lehet, hogy csak átlagolás után lehet győztest hirdetni. Másrészt néha olvasni, hogy valaki +10%-ra már azt mondja, hogy agyonveri a másikat, míg +/-10% az én szememben hangyafing különbség...
Mindkét cég jó termékeket tervez és a gyártók hasonlóan megbízható és ütős hűtéssel szerelt darabokkal vannak jelen a piacon mindkét márkánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!