Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tipp hogy miért nincs elég fps?

Tipp hogy miért nincs elég fps?

Figyelt kérdés

A konfigom:

Alaplap: Gigabyte GA880GM-UD2H

Proci: AMD Phenom 2 X4 955 @ 4,1 Ghz

Videókártya: ASUS R9 270X TOP

RAM: 4*4GB 1333 Kingston

Háttértár: Samsung HD103SJ 1TB 7200 RPM

Tápegység: Thermaltake Purepower 500W

Felbontás: 1920*1080

Ezzel a géppel nincs 333 FPS CoD4-ben nyílt térben néha 170 fps (minimum grafika, alap cgf. nem szeretnék fps cgfet, ez a konfig elméletben maxon is hozza a 333-at).

Bármi tipp hogy mi foghatja vissza?

Az értelmes válaszokat előre is köszönöm

(és megelőzőm a beszólogatást, a COD4ben igenis számít az fps, és valóban nem ez teszi a jó játékost de miután megvettem 57kért a kártyát lehetne ennyi:))

2014. febr. 8. 00:01
 1/9 sün18 ***** válasza:
aZ AMD Catalyst-ben szórakozz ott lehet a baj :)
2014. febr. 8. 01:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Leínád a monitorodat is mert gondolom 60Hz és lehet 578FPS-ed is de a 60Hz monitor csak 60-szor képes frissiteni
2014. febr. 8. 09:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Az első kommentet köszönöm, már szétnéztem de szétnézek ott megint, a 2. válaszólónak meg foggalma sincs a CoD4 ről, de azért az ő válaszát is köszönöm.
2014. febr. 8. 12:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. Sajnos hogy ép a #2 válaszolónak is igaza van. Attól hogy a játék mondjuk 200FPS-t mutat, de a monitor mondjuk 75Hz-el megy, azaz csak a játékon belüli sarokban fog megjelenni az a 200-as érték, míg a monitor (enyhén szólva) így is úgy is 75Kép/mp-el tolja a képeket.

Most ha TV-re kötnéd, képzeld: ott 30FPS-el menne a PAL szabvány szerint, attól függetlenül hogy neked 200FPS-t mutat. Azaz annyit képes generálni, de monitornak is vannak fizikai határai, így "sok" képet eldob.

És ez nem csak a CoD4-re igaz, hanem minden másra is. Még filmre is. Ha megnézed a film "FPS"-ét azt látod, hogy 29,86 vagy mennyi. Azaz kötel a 30 hoz, hogy a TV/Monitor feltudjon készülni a következő képkocka fogadására.

Továbbá az emberi szem (felfogás) a 30FPS a folyamatosság alsó határa. Azaz ha valami ennél nagyobb FPS-el rendelkezik, akkor azt már "nem tudjuk felfogni". Persze softwareesen van értelme, de biológiailag nincs.

Továbbá a játékon belüli FPS bizonyos játékokban számít. BF-ben, CS:GO-ban már nem nagyon. CoD szériákban sajnos igen.

2014. febr. 18. 11:09
 5/9 anonim ***** válasza:

Igaza van annak, aki azt mondja, hogy hiába van sok FPS, ha a monitor mondjuk csak 60Hz-es, hiszen másodpercenként 60 képkockánál többet nem tud megjeleníteni.

Bár nem vagyok játékos, de úgy tudom, azért törekednek a nagy FPS-re az emberek pl. COD-ban, mert ez csökkenti a beviteli eszközök késleltetését, azaz, néhány miliszekundummal előnybe lehet az a másikkal szemben, akinek magasabb FPS-e van.

Magára a kérdésre sajnos nem tudom a választ, inkább csak azoknak írtam, akik szerint a 60 FPS elég.

Lehet, hogy szimplán kevés a VGA hozzá. Mérni kellene a GPU és CPU kihasználtságot játék közben. Illetve megy-e a háttérben valami program, ami visszafogja a gépet.

2014. febr. 18. 12:12
 6/9 A kérdező kommentje:
Ott a gond h ti sem vágjátok a CoD4-et a kérdésben szépen leírtam h számít az fps, a CoD4 úgy működik hogy ha több az fps-ed (125, 250, 333) akkor nagyobbat ugrasz, pontosabban lősz no zoomban és nehezebben halsz. hiába nem látod meg a monitor csak 75- öt akkor is így van.
2014. febr. 19. 01:29
 7/9 A kérdező kommentje:
a proci 70% körül a gpu 60-65%, minden mást bezártam, másnak ez a kari fix 500-at ad 18db nyitott youtube videóval.
2014. febr. 19. 01:32
 8/9 Martinbh ***** válasza:
Kedves Kérdező: te egy akkora h@lye vagy.
2014. okt. 14. 17:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Jobb ha tudjátok egyátalán nem mond hülyeséget. Gondolom még nem CoD4-eztetek.

Az tány, hogy a szemünk 30fps-nél nem tud többet érzékelni ill. 60Hz-es monitor max 60-at tud megjeleníteni, DE vannak olyan játékok ahol igenis számít, hogy 60-nál több FPS legyen. (általában multinál)

Pl.: CoD4: Rengeteget játszottam vele, elég jól ismerem a játékot. Játszottam sokféle modot és sokféle képpen, több gépen is. És ott igenis lényeges hogy legyen fix 333 fps ugyenis, ha fix 60-nál van akkor egyszerűen akad a játék és pont.

Másik az ugrás. Itt is igaza van a kedves kérdezőnek, ugyanis 333fps-el nagyobbat ugrik a karakter, mint pl. 125-el. Leteszteltem többször is, mindig nagyobbat ugrott 333-al.

2016. márc. 18. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!