Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem látja a windowsom a...

Miért nem látja a windowsom a 12 gb ramot?

Figyelt kérdés

A mai nap folyamán be lett rakva a gépbe egy 8 gb-s kingston hyperx black ram az eddigi 2x2 GB mellé. Windowsom viszont csak 4 gb-t kezel le belőle de látja mind a 12-t. 64 bites windows 8 enterprise van fenn.

Az alaplapom 32 Gbig bővithető. Vga 2 Gb-s.Néztem MSD oldalán is a fizikai memória kezelést ott 512 Gb-t ír a windows 8 64 bit enterprise maximális ram kezelésére. Szervízben sem értették, hogy miért nem látja aki tudna mondani valami okosat azt meg köszönném.

Azért leírom ide a gép pontos adatait:

Alaplap: Asus M5A97 PRO (32 Gb ram kezelés)

Processzor: Amd Phenom II X4 955 Black box

Ram: 2x2 GB Kingston HyperX Black 1600 Mhz+8 GB Kingston HyperX Black 1600 Mhz

Vga: AMD Radeon HD7770 GHZ Edition 2 GB

Op. Rendszer: Windows 8 Enterprise 64 bit

Előre is köszönöm a választ!

2014. febr. 6. 13:23
 1/4 P.O.C. ***** válasza:
A BIOS sem látja?
2014. febr. 6. 13:31
 2/4 Tengor ***** válasza:
A W8 Enterprise mely nagyvállalati szolgáltatását használod? Miért nem kérdezed meg azt aki buherálta a wint, hogy miért hagyta ki a 12 GB kezelését az oprendszerből!
2014. febr. 6. 13:31
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ srácok. Probléma megoldva. Vissza vittem a szervízbe a gépet ahol berakták a 8 GB ramot és mondtam nekik az msconfigos állitást. De kiderült, hogy valami marha (szerintem a régi szervíz) el állította a biosom, mert mind kiderült a bios látta a slotokban a 2x2-t és a 8 as ramot de nem kezelte le az sem. Most kapott a gép egy bios resetet azóta 10,7 gb használt memóriám van majd még msconfigban vagy a legközelebbi win telepítésnél ami win8 pro 64 lesz akkor már lefogja mind a 14 gb memóriát kezelni (vga+ram). Na meg a ramjaim is 1151 Mhzn futottak ami végképp érdekes de már azok is rendesen 1600 on pörögnek :D
2014. febr. 6. 14:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Kifelejtettem az előző kommentből. A biost én sose basztattam maximum a boot menüt win telepítés előtt.
2014. febr. 6. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!