Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy sima PCI foglalatba...

Pedagógdiák kérdése:

Egy sima PCI foglalatba belehelyezhető egy PCI-E VGA kari?

Figyelt kérdés
Működne a dolog? PCI-E foglalatot lehet valahol vásárolni és alaplapra szerelni/csatolni? Köszönöm előre is a válaszokat.

2014. febr. 5. 21:18
 1/6 BM-Striker ***** válasza:
Nem.
2014. febr. 5. 21:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem, nem tudsz PCI foglalatba PCI-Express kártyát tenni (sem fordítva).

Nem, nem tudsz PCI-Express-t alaplapra varázsolni. Itt nem csak a foglalat a kérdés, hanem a chipsetből is hiányoznak a vezérléséhez szükséges áramkörök.

Egyetlen megoldás, ha gépet cserélsz (vagy legalábbis alaplapot, attól függően, milyen platformról van szó).

2014. febr. 5. 21:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Én eddig csak pci->pciex1 konvertert láttam,szóval vga kártyáról ne álmodj,hogy belerakod. Ráadásul annyira drága lehet,hogy nem éri meg.

Szerintem ezek a dolgok csak drága gépeknél hasznosak.

[link]

2014. febr. 5. 21:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Pl ha veszek átalakítót, az esetleg megoldhatja ezt a gixert?
2014. febr. 5. 21:30
 5/6 anonim ***** válasza:

PCI-E 1X csatolóba nem tudsz 16X-et igénylő VGA-t (tehát a VGA-k 99.99%-a) tenni. Van pár lassabb, 1X-et igénylő grafikus kártya, de remélem látod, hogy az átalakító használata azt is maga után vonja, hogy csak félmagas kártyákat tudsz a gépbe rakni (hisz egyébként nem tudnád rögzíteni, illetve el sem férne).

Megkérdezhetem, hogy milyen gépet akarsz te ~13 ezer forint (+ VGA ára) bővíteni?

2014. febr. 5. 21:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Chipsetes fujitsu siemens d2140-es az alaplap. Egy Nvidia gforce nx8400gs / 512 MB-os PCIE VGA-t akarnék belerakni. Ezek szerint kevés sikerrel.
2014. febr. 5. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!