Egy sima PCI foglalatba belehelyezhető egy PCI-E VGA kari?
Nem, nem tudsz PCI foglalatba PCI-Express kártyát tenni (sem fordítva).
Nem, nem tudsz PCI-Express-t alaplapra varázsolni. Itt nem csak a foglalat a kérdés, hanem a chipsetből is hiányoznak a vezérléséhez szükséges áramkörök.
Egyetlen megoldás, ha gépet cserélsz (vagy legalábbis alaplapot, attól függően, milyen platformról van szó).
Én eddig csak pci->pciex1 konvertert láttam,szóval vga kártyáról ne álmodj,hogy belerakod. Ráadásul annyira drága lehet,hogy nem éri meg.
Szerintem ezek a dolgok csak drága gépeknél hasznosak.
PCI-E 1X csatolóba nem tudsz 16X-et igénylő VGA-t (tehát a VGA-k 99.99%-a) tenni. Van pár lassabb, 1X-et igénylő grafikus kártya, de remélem látod, hogy az átalakító használata azt is maga után vonja, hogy csak félmagas kártyákat tudsz a gépbe rakni (hisz egyébként nem tudnád rögzíteni, illetve el sem férne).
Megkérdezhetem, hogy milyen gépet akarsz te ~13 ezer forint (+ VGA ára) bővíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!