Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD proci tulajdonosok! Hogy...

AMD proci tulajdonosok! Hogy teljesít a masinátok játékon kívül?

Figyelt kérdés
Procit keresek az új gépembe, de ez az Intel vagy AMD egy örök dilemma... :(

2014. febr. 3. 18:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
6%
Én az évek során rájöttem arra, hogy a minőségnek megvan az ára. Megvettem az intel procit, valami felüdülés. Eddig 4 mag 3,6 ghz volt amd-ben, most intel 4 mag 3,4 ghz van(fx4100, i5 4670k). Ennyit számít, hogy intel-e. Megvettem az AMD videókártyát(r9 280x) a mantle reményében, erre meg itt szórakozik a driverekkel a cég... Az nVidia legalább meg tud írni egy programot.
2014. febr. 3. 18:32
 12/19 anonim ***** válasza:
51%

Az a 75k alaplappal együtt van?

Játékra felesleges az i7, még videószerkesztésre is bőven elég egy i5.

Mondok egy-két példát: 4670k + Asus Z87 K/Gigabyte Z87 HD3/MSI Z87 G43.

2014. febr. 3. 18:34
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem nagyon tervezem húzni a rendszert. Inkább előre veszek egy monstrumot és azzal jól elvagyok jó pár évig.
2014. febr. 3. 18:38
 14/19 anonim ***** válasza:
Akkor egy 4670 + egy h87-es lap.
2014. febr. 3. 18:45
 15/19 BM-Striker ***** válasza:
100%

Nekem nem voltak gondjaim az AMD driverekkel.

Egyébként meg lehet elvárni, hogy egy új szoftveres technológia tökéletesen működjön rögtön kiadáskor.

Az nivdia kártyák 2010 óta ugyanarra az architektúrára épülnek, persze hogy kiforrottabbak a driverek.

Ha hosszú távra akarsz erős gépet, akkor LGA2011-es i7-4820k kell, ami szorzózármentes, és nincs benne letiltva az IOMMU ,de ahhoz a lapok 60-tól kezdődnek.

2014. febr. 3. 18:54
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Ezeknek semmi. Én 2002 elején tértem át AMD-re és azóta a családban is ilyen gépek terjedtek el. Senkinek semmi gondja nem volt még a gépekkel stabilitás vagy tartósság szempontból és ár/érték arányban is jól járt mindenki. Különösen a 2004-2005 volt az AMD éve, itt felső kategóriában is kemény ellenfele volt az Intelnek és fogyasztásban is remekül álltak. A Core 2 óta viszont az Intelé a felső és csúcs kategória illetve a gyártástechnológiai előny. Ettől függetlenül az AMD (kényszerből is) remek ár/teljesítmény kategóriájú termékekkel próbál megmaradni a piacon. Szerény véleményem szerint egy teljesen átlagos otthoni gépben még ma is helyt áll egy jó pár éves Phenom II X4 vagy egy Core 2 Quad. Mindkét gyártó termékével jól lehet dolgozni, szóval nem csak az Intellel lehet videót szerkeszteni vagy bármilyen dolgot csinálni. Kérdés, hogy mire használja az ember a gépet. Egyébként munkára az FX processzorok sem olyan rosszak, mert a modern utasításkészletük és a sok szálú végrehajtásra gyúró architektúra sok esetben helyt áll. Az Intel jelenlegi termékei viszont jól teljesítenek egy szálon is és a fogyasztásuk is remek, így összességében jobbak, de ez nem jelenti azt, hogy az AMD rossz, megbízhatatlan vagy használhatatlan. Én személy szerint egy FX-6300 procit használok tuningolva, de amire használom a gépet 90%-ban ki sem használom...lényegében csak kíváncsiságból vettem egy 3 évig nyúzott X4 945 helyére, amit egyébként nem éreztem kevésnek. Persze egy mai erős középkategóriás, főleg felső kategóriás videokártyához már kevés lenne az öreg X4-es. Nekem nem volt minőségi problémám a gyártóval. Videokártyából eleinte főleg nvidia modelleim voltak, de az utóbbi időkben már csak AMD-t vettem. Nekem ezekkel sem volt semmi gondom. Drivert is max félévente cserélek, megy rajta minden rendesen. Jelenleg egy másfél éves 7850 tulaj vagyok, maximálisan szeretem ezt a kártyát, még akkor is, ha már nem egy izomkolosszus.

A szűkebb családi körben egyébként ilyen CPU+GPU kombók döcögnek: FX-6300+HD7850, X4 945+HD7770, X3 720+HD7770, X3 450+HD5750, X2 5400+HD5550, X2 4600+HD2600XT, X2 5600+HD4650, Sempron 3000+Radeon 9550. Fél szemmel én felügyelek ezekre a gépekre és panasz nem nagyon szokott lenni rájuk...

2014. febr. 3. 19:10
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"Eddig 4 mag 3,6 ghz volt amd-ben, most intel 4 mag 3,4 ghz van(fx4100, i5 4670k)"

Egyrészt árban sem azonos kategória a kettő, felépítésben meg végkép nem. Az FX-4100 procit sok esetben egy 3,2GHz-es ezer éves Phenom II X4 is megfog. Ez a két modulos kis FX csoda sosem volt egy i5 ellenfele. Az órajeleket, magok számát és a cache méretét nem kell nézni. A lényeg, hogy X forintért hogyan teljesít egy termék és, hogy ez elegendő-e a felhasználónak. Volt amikor egy 2GHz-es Athlon 64 X2 lazán elkalapált egy két magos 3,2GHz-es Pentium D procit és még kevesebbet is fogyasztott nála, mégis vitték az Intelt is csak azért mert Intel volt ráírva...

Persze jelen esetben az i5 4670K-t kell venni, ha van rá igény és keret! Remek cucc!

2014. febr. 3. 19:20
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Tudom én azt, csak egy példát mondtam, hogy mi mennyit számít intelnél és amd-nél. AMD-ből egy 8 magos sem ér fel egy 4 magos intellel.

2014. febr. 3. 19:55
 19/19 anonim ***** válasza:

Már megint a magokat számolod :) ....a 8 magos (4 modulos) AMD olcsóbb, mint a 4 magos Intel. Ráadásul amit állítasz az feladatfüggő is, hiszen van ahol egy FX-8000 behozza az i7 procikat is. Való igaz, hogy olyan helyen, ahol csak 1-2 szálat lehet kipörgetni, ott az i3 is gyorsabb egy FX-8000-nél (amiben viszont több tartalék marad párhuzamos feladat végrehajtásra). Akárki akármit is mond egy FX-6300 28k-ért remek vétel és 4-4,2GHz-en járatva nem is teljesít rosszul, nem is fűt/fogyaszt sokat. Nem a legjobb, de költséghatékony megoldás és véleményem szerint sokak igényét kielégíti szinte bármilyen téren. Komolyabb tuningot is fel lehet vele vállalni, de úgy már könnyen villanyrezsóvá válhat a cuccos. Az enyémnél eképpen muzsikál:

[link]

2014. febr. 3. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!