50-60 fok normális?
A Core Temp nevű progit használom
Ez most azt írja hogy(lejjebb vettem)
Frequency:2990.04 MHz
Core #0:46celsius
Core #1:42 celsius -ez most jó ?
Az a Celeron egy Celeon D 335 volt, Prescott alapú. Normál órajele 2,8 GHz, innen húztam 3,6-ra. Egészen jelentős volt, persze csak a magaszintjén. Egy jobb P4 akármikor elveri, de persze akkoriban a P4-eket nem ingyen osztották, mint most.
A dolog trükkje az, hogy a Cleronoknál az FSB szinte minden esetben le van butítva, tehát míg a Prescott magos P4-ek 800-as FSB-vel mennek, addig a Celeron D csak 533-assal. Így egy 800FSB-t bíró alaplapon röhögve felmegy, és atom stabil, csak a hőmérséklet szökik az egekbe.
Magukat a chipeket a TSMC gyártja, ahol is gyártás után 160 fokos kemencében hőkezelik őket. Akkor gondolhatod, hogy 90 fokon mennyi baja lesz. Mindössze a 100-at nem érdemes átlépni, éppen azért, mert forráspont, és tartós használat mellett a levegő páratartalmával gondok lehetnek. Egyébként sérülés 120 alatt kizárt. Az alaplapon a foglalat hőre keményedő műanyagból van, ahogy a nyák is, így ezeknek sem árt. Az ón olvadáspontja 232 fok, tehát attól se kell félni, hogy a forrasztások sérülnek.
Bizony, tudatlan vagyok, nem értek hozzá... Erre pislogjál egyet, 54%-os.
Nagyon jó hogy de énis itt pislogok mert szart sem értek hozzá de amit előbb leírtam az így most jó
++ most milyen gépet pörgetsz?
Na ezt jól leírtam.
AZT akartam írni hogy nagyon jó hogy itt nyomjátok a szöveget csak kimaradt mert mást is csinálok bocs
Most? Két gépem van. A "nagy" gépben Phenom II X4 810-es proci van, szintén "FSB" alapon húzva 2,6-ról 3,25-re. Ez se fut éppen hűvösen, és 6000-es fordulaton megy a hűtés, ha meg van terhelve, de szintén évek óta bírja. Ha baja lenne, ezt se drága cserélni, mert nem a legmodernebb cucc.
A kisebbik gép egy régi P4-es. Northwood, 2,8-as alapból, és 3,15-re van "csak" felhúzva. A Northwood sajna nem bír annyit, mint a Prescott, de jól van ez így, ahogy van. Ennél előbb ütközöm stabilitási gondokba, mint hőmérsékletibe, épp a Northwood fejletlensége miatt. A hőmérséklet itt vidáman 30-40 körül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!