Mi ez a hang a biosban?
1.Vagy vírus,
2.Vagy hibás a Ramm,
Nekem is ilyen volt és raktam bele tesztnek másik rammot és nem csinálta
3.De lehet a HDD is...Ezt így nem nagyon lehet tudni
Hallani kell azt a sípot.
#2. a helyes!
nézd át a csatlakozókat, esetleg mozgasd meg a gépben, az Alaplapon lévő csatlakozósávot is!
ha ekkor sem változik, kérj kölcsön egy billentyűzetet, hogy azzal működik-e?
Billentyűzet csatlakozó típusa.?
"Mi ez a hang a biosban?"
Hibára utaló hangjelzés. Úgy hivják: BIOS kód. Azért találták ki, hogy amikor annyira elromlik egy számítógép, hogy képet sem tud adni a monitorra, valamiféle jellel tudassa veled melyik részegység ment tönkre a gépben.
Van olyan BIOS és alaplap (ritkán) ami az alaplapra épített kisméretű LCD kijelzőjén tájékoztat egy kódszámmal a hibáról ( Pl: KT-5) és az alaplap kézikönyvében van egy lista a kódszámokról.
De a legjobban elterjedt kódjelzés a sípoltatás. Mint egy morse jel , minden sípszóhoz tartozik egy leírás:
átmozgattam, leporoltam, más billentyűzetet is próbáltam, semmi változás...
Külön érdekes, hogy csak bekapcsoláskor csinálja, reset gomb után minden működik.
lehet, AMI BIOS jelzés is...
1 hosszú + 3 rövid hangjelzés: Hiba a videokártyában.
a videokártyát, mozgasd meg a slot-ban, vagy esetleg kérj egy kompatibilis kártyát kölcsön, hogy azzal is jelentkezik-e a hiba.
(ha nem jelentkezik, videókari szerviz-javítás, vagy csere eset forog fenn...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!