Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi ez a hang a biosban?

Mi ez a hang a biosban?

Figyelt kérdés
Minden bekapcsoláskor fütyül egy hosszút, és három kicsit, majd nem tölt tovább. Ha ezután benyomom a restart gombot, akkor bekapcsol rendesen a gép. Szóval tudom használni, de valamiért mégiscsak zavar, hogy mi ez az elején. Lehet köze ahhoz, hogy tele a ROM, és alig van hely? VAgy esetleg valami vírus?
2014. jan. 31. 11:04
 1/9 anonim ***** válasza:

1.Vagy vírus,

2.Vagy hibás a Ramm,

Nekem is ilyen volt és raktam bele tesztnek másik rammot és nem csinálta

3.De lehet a HDD is...Ezt így nem nagyon lehet tudni

Hallani kell azt a sípot.

2014. jan. 31. 11:07
 2/9 anonim ***** válasza:
1 hosszú+3 rövid hangjelzés: Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizze a megfelelő csatlakoztatást!
2014. jan. 31. 11:13
 3/9 A kérdező kommentje:
Második válasz jó lehet, mert a billentyűzetem csak a bioszban működik, a windows lekapcsolja valamiért. De mit kéne csinálni, ugyanis rendesen csatlakoztatva van...
2014. jan. 31. 11:31
 4/9 anonim ***** válasza:

#2. a helyes!

[link]

nézd át a csatlakozókat, esetleg mozgasd meg a gépben, az Alaplapon lévő csatlakozósávot is!

ha ekkor sem változik, kérj kölcsön egy billentyűzetet, hogy azzal működik-e?

Billentyűzet csatlakozó típusa.?

2014. febr. 2. 11:11
 5/9 anonim ***** válasza:

"Mi ez a hang a biosban?"

Hibára utaló hangjelzés. Úgy hivják: BIOS kód. Azért találták ki, hogy amikor annyira elromlik egy számítógép, hogy képet sem tud adni a monitorra, valamiféle jellel tudassa veled melyik részegység ment tönkre a gépben.

Van olyan BIOS és alaplap (ritkán) ami az alaplapra épített kisméretű LCD kijelzőjén tájékoztat egy kódszámmal a hibáról ( Pl: KT-5) és az alaplap kézikönyvében van egy lista a kódszámokról.

De a legjobban elterjedt kódjelzés a sípoltatás. Mint egy morse jel , minden sípszóhoz tartozik egy leírás:

[link]

2014. febr. 2. 11:37
 6/9 A kérdező kommentje:

átmozgattam, leporoltam, más billentyűzetet is próbáltam, semmi változás...

Külön érdekes, hogy csak bekapcsoláskor csinálja, reset gomb után minden működik.

2014. febr. 2. 11:44
 7/9 anonim ***** válasza:

lehet, AMI BIOS jelzés is...

1 hosszú + 3 rövid hangjelzés: Hiba a videokártyában.

2014. febr. 2. 17:31
 8/9 A kérdező kommentje:
De mit csináljak vele?
2014. febr. 5. 17:54
 9/9 anonim ***** válasza:

a videokártyát, mozgasd meg a slot-ban, vagy esetleg kérj egy kompatibilis kártyát kölcsön, hogy azzal is jelentkezik-e a hiba.

(ha nem jelentkezik, videókari szerviz-javítás, vagy csere eset forog fenn...)

2014. febr. 5. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!