Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Segítségre lenne szükségem az...

Asdasd1234asd kérdése:

Segítségre lenne szükségem az újratelepítéssel kapcsolatban, nem bootol a külső winyó, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szóval aktívvá tettem véletlneül a C partíciót(amin a windows van) és ezért nem bootol be a windows(mellesleg ha erre tudtok megoldást akkor az még jobb) szóval gondoltam újratelepítem, egy külső winyóról.Mindenhogy próbáltam, elsodlegessé tettem a külső winyót,a sorrendeket cserélgttem,mentettem majd utánna azzal is próbáltam h f12 és külön kijelöltem ha samsungot s2 portable-t bootolja ,de kiirta h nem jó : hiányzó bootmgr ezt írja ki.Leformatáltam a külső winyót,próbáltam úhy hogy csak az iso file van rajta, vagy úgy is hogy az iso fáljban lévő fájlokat másotlam rá, eredménytelenül. Megköszönném ha tudna valaki segíteni :)
2014. jan. 30. 09:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Mindkét megoldás rossz, mert kell, hogy legyen rajta boot szektor is. Hogy ezt hogy érheted el, abba kár belemenni, mert felesleges újraraknod a rendszert, az aktív partíciót könnyű visszaállítani.

Tölts le egy GParted Live CD-t, majd írd ki, vagy rakd fel pendrivera (vagy akár a külső vinyódra) ezzel a programmal: [link]

Ha megvan, indítsd róla a gépet, és töltsd be. Ha előtted a gparted felület, akkor csak jobbklikkelj az aktívvá tenni kívánt partícióra, válaszd ki, hogy manage flags, és pipáld ki, hogy boot. Ennyi. Utána újraindítod a gépet, és a régi rendszered csodálatosan be fog töltődni.

Még egy megjegyzés, ha win7 vagy 8 van a gépeden, és a telepítővel készült a partíció összeállítása, akkor lesz egy kis méretű ún. system reserved partíció. Ezt kell boot flaggel ellátnod. Ha egyéni a rendszered, akkor meg te tudod, miről indult korábban, amiről elállítottad.

2014. jan. 30. 10:32
 2/6 coopper ***** válasza:

Szia.

1. Operációs rendszer DVD berak, gépet beinditod rólla, Javitást választva, megpróbálhatod kijavitani az inditási hibát : [link]

2. Ahhoz, hogy a külső HDD-d bootolható legyen ahhoz előtte úgy kell formázni, ehhez keress programot (legegyszerübb talán a microsoft win7 to usb programja : [link] ).

3. A hiányzó boot manager probléma, álltalában akkor jön elő, ha a windows particiója, nem az első merevlemez első aktiv particióján van. Hiren's boot CD-n van egy csomó particiónáló program, próbáld meg az egyikkel a windows particiót egyesnek beállitani : [link]

Sok sikert.

Üdv.

2014. jan. 30. 10:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat :) közlöm az eredményt amint tudom
2014. jan. 30. 11:29
 4/6 A kérdező kommentje:
az 1. válszoló javaslatát követtem, elindítottam a gépet , rögtön be is bootolta a winyót, tehát nem ezzel volt baj eddig se. szóval azt írja hogy : "syslinux 4.07 tralalalalal No child node, aborting. Could not find kernel image: /chain.c32 boot : "
2014. jan. 30. 11:33
 5/6 A kérdező kommentje:
az 1. megoldás nem sikerült, de a win7et az universalos programmal sikerült ráraknom a winyóra h működjön is. Köszönöm a segítséget:)
2014. jan. 30. 11:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem is ez a bajom, és windows7-el. Nem értem, ha itt is arról irt a kérdező hogy nem bootol a !windows!, akkor miért egy linuxos programot ajánlottál neki, és egyáltalán hogy működhetett?
2014. aug. 31. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!