AMD mikor fog PCI-e 3. 0 videokártya foglalattal ellátott alaplapot kiadni?
Az AMD alaplapi chipset készletet szokott gyártani, nem alaplapot. Ebből szállít az alapgyártóknak, pl Asus, Arock, Gigabyte, MSI, stb. Amik ebből elkészítik az alaplapokat.
Én úgy tudom, hogy az összes FM2+ foglalatra épülő AMD chipsetes alaplap már PCI-E 3.0 -ás. Azok pedig már kaphatók lassan egy éve.
Az A-link Express III chipset-ek (8**, 9**) nem támogatják a pci-E 3.0-at.
A 990FX közel duplannyi pcie sávot biztosít, mint 970, hogy pcie3 hiányát pótolja.
FM2+-nál a NB feladatát a processzor látja el, emiatt minden lap pcie3 kompatibilis, ha Kaveri van benne.
Csodálkozom, hogy nem találtál sehol FM2+ -os lapot. Mondjuk Kaveri mikróarchitektúrás procit nehezebb lesz hozzá találni, ezt elismerem.
Én nem vagyok Pesti, az ország keleti határán lakok, ezért nem ismerem a pesti számtech boltokat. Pestről max csak rendelni szoktam.
Pl. tőlük:
FM2+ alaplapok: [link]
AMD FM2+ processzor (Kaveri): [link]
Ezeknél is lehet úgy, hogy regisztrálsz, megrendeled, de nem szállítást, hanem személyes átvételt kérsz.
A kommenteidből ítélve tudom, téged nem gőznek meg a észérvek, de ha mégis megengedsz egy kis tanácsot: a Kaverivel nem jársz jól, ugyanis rohadt gyenge az ár/érték aránya eszméletlenül túl van árazva jelenleg. Ugyan ezen az áron vannak az újabb LGA1150 -es foglalatú Intel Core i5-ösök , amik ráadásul teljesítményben lefőzik a Kaverit, és ugyan úgy megkapod tőlük a PCI-E 3.0 támogatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!