AMD FX 6350 unlock-ot meddig tudnám húzni?
Figyelt kérdés
Asus M5A97 R2.0 alaplapon van és egy Cooler Master Hyper 412 Slim hűti.2014. jan. 28. 10:49
1/2 anonim válasza:
Ameddig le nem tilt a proci. Nekem egy régebbi Black Edition 120 fokig birta, aztán lekapcsolt.
2/2 anonim válasza:
Nekem egy Hyper 212+ van az FX-6300 procin, ez kb hasonló tudású hűtő lehet. Én turbó nélkül alap feszkón 4GHz-en járatom (persze az energiagazdálkodási funkciót meghagytam). 1,35V feszkón stabilan viszi a 4,5GHz-t, míg 1,4V-on 4,7GHz-ig jutottam (4,8GHz-en is feláll a rendszer, kisebb benchmarkok lefutnak, de a komolyabb CPU használatot igénylő tesztek, alkalmazások hibával leállnak). A külső fogyasztásmérőm szerint az alapfeszkó 4GHz Prime95 izzasztás alatt a fogyasztás 20W-tal nőtt az alapórajelhez képest (ez kb +16W lehet a CPU részéről). A 4,5GHz @1,35V már +80W a konnektorból. A 4,7GHz @1,4V felállást még nem mértem le, de a +100W fogyasztás garantált! Ehhez a jó hűtésen kívül normális táp és alaplap is szükségeltetik. Ezen felül két azonos CPU között is vannak különbségek még azonos környezetben is, ezt ki kell tesztelni. Nálam egy M5A97 Pro alaplap van és egy Seasonic beles táp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!