Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Aero puff, sípolás-csönd,...

Aero puff, sípolás-csönd, monitorcsíkozódás. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Üdv!

Tegnap éjfél körül történt a dolog. Éppen nyomattam a LastLight-ot, majd kiléptem és konverteltem, meg FB-on beszélgettem. Egyszercsak azt veszem észre hogy behalt az Aero. Próbálnám visszanyomni, nem megy, viszony magas frekvenciás zúgás jött a gépből. Hallgatózok, abbahagyja. Majd megint, picit hangosabban. Ez így váltotta egymás kb 3-3 másodpercekben, majd egyre hosszabban. A vége felé a ciripelés már baromi erős volt, és a monitor is csíkozódott. Ez az egész kabaré kb 2-3 percig tartott. Hallgatózás közben arra jutottam hogy nem a VGA a ludas, hanem a proci környékéről jött a zaj. Tippem van, de inkább megkérdezem itt.

A konfigom lényege meg AMD FX4100 3.6GHz, Turbo off, és azt hiszem most 1.2V-on megy CM Hyper T4 alatt. Alaplap ASUS M5A78L-M LE. Táp egy seventeam beles CM GX750, zsuga egy EVGA GTX760 2GB ACX SuperClocked, meg egy pár Kingston HyperX Genesis 2x2GB ram a gyári paramétereivel használom. A konfig (zsugát leszámítva, de ez nem lényeges) kb fél éve megy együtt, ezidőtájt használtam a proccot 4GHz-en is kb 3 hónapot, majd most alulfeszelve kb 2-3 hete.

Ha jön válasz előre is köszönet érte! Ma még nem volt ilyen kínja, pedig ment éjszaka is.

2014. jan. 26. 10:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Tisztítsd ki a proci ventillátorát.
2014. jan. 26. 10:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, de mind mondottam alul van feszelve, egy CM Hyper T4 toronyhűtő van rajta 12 centis ventivel, alatta meg Arctic MX2 van, és igen csak gyakran van portalanítva, néha napi szinten :)
2014. jan. 26. 10:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Ha bárki olvassa ezt elnézést a szóismétlésekért, még csak most kávézgatok :)
2014. jan. 26. 10:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, azt kifelejtettem a történetből, hogy miután abbahagyta végleg, Aero szépen visszakapcsolt, és minden happy volt
2014. jan. 26. 10:14
 5/6 anonim ***** válasza:

A hőfokokról tudunk valamit?

G.

2014. jan. 26. 10:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem mértem programmal, de a hűtő csak langyos levegőt fújt ki. Szokott ennél melegebbet is jóval, amikor komolyabban megizzasztom.
2014. jan. 26. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!