Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem bootol be a merevlem...

Miért nem bootol be a merevlemezről a gép?

Figyelt kérdés

Haveromnak odaadtam a régi gépem és ő a saját gépéből átrakta a merevlemezeket az enyémbe.

Bios-ban nem látom a merevlemezt és nem is tudjuk megoldani, hogy látható legyen. De bekapcsoláskor kiírja mind a két merevlemezt és azt írja, hogy nyomjak meg egy gombot.

Ezután fent egy pillanatra az látható, hogy a gép DVD olvasóról akar bootolni pedig a boot menüben beállítottam, hogy HDD-ről bootoljon.

Utána pedig a csökkentett módú indításnál áll meg, de minden opciónál kékhalált kap a gép és újra indul.

Az én régi gépemben SATA2-es merevlemez volt, azzal tökéletesen működött.

Az övében IDE csatlakozású HDD-k voltak és szalagkábellel kötöttük az alaplaphoz. (Az alaplap: Gigabyte p35 ds3)

Mi lehet a probléma? Hogy oldhatnánk ezt meg?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2014. jan. 25. 17:09
 1/5 A kérdező kommentje:

Azzal még kiegészíteném, hogy haverom merevlemezei nem lettek formázva, csak szimplán átraktuk a másik gépbe.

Úgy gondoltuk, hogy mi után betölt a Windows XP, letöröljük a régi drivereket és felrakjuk az újakat.

2014. jan. 25. 17:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Az utolsó hozzászólásodban meg is válaszoltad a saját kérdésedet. Új konfigban egy már telepített Windows nem fog elindulni, hanem kékhalálozni fog, driverek, regkeyek, ls sokminden más miatt. Csak formázással / újratelepítéssel tudod megoldani.
2014. jan. 25. 17:30
 3/5 A kérdező kommentje:

Rendben!

Köszönöm szépen! :D

2014. jan. 25. 17:53
 4/5 A kérdező kommentje:

Hogy tudom formázni a merevlemezt?

Ha berakok egy Windows telepítő CD-t, akkor telepítés közben tudom formázni a merevlemezt, igaz?

2014. jan. 26. 19:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Így van.
2014. jan. 27. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!