Mennyi áramot fogyasztana ez a 3 gép? És az hány Ft havonta kb?
Most fogom összerakni a gépeket, és szeretném tudni, hogy kb mennyi áramot fognak fogyasztani, illetve hány Ft-al fogja terhelni a villanyszámlát? :D
Adatok:
lap: Asrock 970 Extreme4
proci: AMD Sempron 145
RAM: 2x2GB Kingmax
videokarik: 3x R9 290 (húzva lesznek!)
HDD: Western Digital 160GB
Mind a három gépben ugyan ezek vannak!
Köszönöm a válaszokat.
Elárulom a nagy titkot:
Fogsz egy körülbelüli fogyasztást Wattban, elnevezed P-nek.
~50Ft/kWh az áram díja
A havidíj: P/1000*50*24*30
3x600 wattnál ez havi 65ezer,
3x1000-nél 108ezer.
Nálunk csak én bányászok - pincét bővítek -. Napi fogyasztásom 0.5 liter házi pálinka (750 Ft) és két liter bor (800 Ft). Ez harminc napra vetítve 46.500 Ft. Tekintve, hogy nem kellett a hardvert megvenni, így még én vagyok gazdaságosabb :)
Komolyra fordítva: Wampa által számított árak reáliasak, de még számold hozzá a bekerülési értéket - a gépek ára - is és ezek után kalkulálj.
Közben utána néztem a videókártya tápigényének: min 750 Watt / darab :) Ja és az ára sem elhanyagolható: kb. 110.000 HUF / darab.
De szerintem csak az egész álom, álom édes álom.....
Ahogy SimkoL írta, óvatosan a nagy befektetésekkel, mert a BitCoin (vagy bármelyik coin) meglehetősen ingatag dolog! Ha pukkan a lufi, nagyon ráfázhatsz!
G.
Lényegi fogyasztást itt csak a 9db 290-re érdemes számolni.
Elméleti max fogyasztásuk kártyánként maximum 300W,de kitudja hogy ez CGminer alatt mennyi is valójában.
Mivel írtad hogy húzni fogod(amitől nem feltétlen lesz több KH/s-d),így viszont bátran mehet a 300W kártyánként.
Az ugye 9x300W,ami 2.7kW
Számolni érdemes még a tápok hatásfokával is,mondjuk jó közelítéssel 85%,így már minden bizonnyal 3kW.
Ez óránként 50Ft-os kWh árral számolva 150ft,napi szinten 3600-3800Ft,havi szinten pedig 100 és 120 ezer közötti villanyszámla.
Persze minden 9MH/s-ért nem is olyan sok.
Viszont azt felejtsd el hogy egymás mellé berakod a kártyákat,mert elfognak égni.
Ide már riser kábelek kellenek,és egy polc a kártyáknak,hacsak nem kap az összes vízhűtést.
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!