Honnan tudom hogy az alaplapom hányas SATA-t támogat? Bele tudom tenni a SATA 2s csatalkozós vinyot meg a 3ast is vagy hogy?
Az van hogy az alaplapomon van négy port SATA 1 SATA 2 SATA 3 SATA 4 ahogy a képen is látszik.: [link]
Eddig ok de a winchesteremen van egy olyan felirat SATA 3 GB/s ezt értem : [link]
És azért kérdezem mert szeretnék venni mégegy winchestert és árukeresőn nézegettem és tulajdonságok menüpont alatt csak olyat találtam hogy SATA 2 csatalakozó meg SATA 3 csatalkozó most akkor mit támogat az enyém mert arukereson ilyet h sima SATA nem talaltam
"mindegy" hányas sata van az alaplapodon.
dugd be valamelyikbe és jó lesz
Neked - mint az általad mellékelt képen látható:
egy ASUS P5KPL/EPU alaplapod van.
Az alaplap oldalán:
olvasható, hogy 4 darab SATA 3 Gbps-os port található.
Ha utánaolvasol - például a Wikipedian:
akkor olvashatod, hogy a 3 Gbps sebességű változat a SATA-2 szabvány.
Jelenleg használatos merevlemezed - Hitachi HDP725025GLA380 - is 3 Gbps-os, SATA-2 szabványú:
www.hgst.com/portal/binary/com.epicentric.contentmanagement.servlet.ContentDeliveryServlet/hgst/products/Deskstar/p7k500/HGST_Deskstar_P7K500_DS_FINAL.pdf
Új merevlemez vásárlása esetén érdemes minimum SATA-2 merevlemezt venni, ugyanis a SATA-1-es (1,5 Gbps-os) meghajtók csak lassabban fognak működni. A SATA-3-as (6 Gbps-os) meghajtók visszafelé kompatibillisek, SATA-2 (3 Gbps) módban fognak dolgozni.
köszönöm a gyors válaszokat tehát nekem igazábol felesleges olyat venni ami SATA 3 csatlakozós mert SATA 2ben fog működni ugye
köszi!
köszi és mi a véleményed egy 4éves 420W os tápegység elbirna egy core 2 quad Q8300at meg esetleg ati radeon hd 4730 heleyett egy erősebb vga-t? Tudnál néhányat linelni ami szerinted jolenne?
Nagyon köszi az eddigi segitségedet is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!