Processzor-ok gyári hűtője nagyon gagyi szokott lenni?
A gyári hűtő arra tökéletes, hogy alapórajelen hűtse a processzort, tuningra semmiképp sem alkalmas. Sokakat zavar a hangja, mert általában eléggé hangosak. Milyen processzorról van szó?
Egyébként lényegesen jobb hűtést eredményez a nem gyári hűtő, tehát megéri lecserélni.
Addig amíg nem szerzel egy normálisat addig jó, de ajánlatos, szinte kell is egy nagyobb, jobb hűtés.
Milyen procira? Mert egy elég gyenge procira sztem elég, de egy i7-re már nem...
Az AMD hűtők gyenge pontja a ventilátor. Nagyon kicsi és vékony. (7 cm átmérőjű és max 15 mm vastag) Ahhoz hogy sok levegőt tudjon szállítani, pörögnie kell és pörög is.
Én kis barkácsolással lecseréltem az eredetit egy 9 cm-es és 25 mm vastag Arctic ventilátorra, ami a maximális 1800-as fordulatszámán több levegőt szállít mint a régi 6000-en.
Viszont akiben nincs hajlam az ilyesmire, az tényleg jobban jár egy bármilyen hőcsöves megoldással.
Az X2 6000+ -os proci esetében az sem mindegy, hogy Windsor (125W TDP), vagy Brisbane (89W TDP) magos-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!