Filmnézés, internetezés, de mi elég hozzá egy laptopban?
Filmnézés akadozás nélkül, filmletöltés, internet, youtube, videónézegető oldalak stb..., flash playeres oldalak...ezekre szeretnék használni laptopot. Most készülök vásárolni a Lenovo termékeiből.
(100eFt-200eFt közt)
A kérdésem a következő:
Ezekhez melyik elég core i3, i5, i7?
Illetve nVidia vagy AMD Radeon? Abból is melyik amelyik tökéletesen ellátná ezt a feladatot?
Nem vagyok szakértő, ezért szeretném a ti tanácsotokat kérni. A cél egy olyan gép ami viszi mindezt simán. Tehát pl annyit tudok hogy a core i7 az nem is kellene, mert elég az i5 vagy az i3?
Előre is köszi a segítséget!
L/22
Pentium 4-es szériában nem érdemes gondolkodni, HD filmeket nem viszi és már a youtube videók is akadnak alatta, a Pentium 4-es alapú Dual Core-okat se válaszd, ezek fölött ha használtakban is gondolkodnál, akkor minimum a Core2Duo-k. De gondolom akkor inkább újat szeretnél, az i3 is bőven elég, viszont inkább olyat abból, ami nem az 1,4 GHz-es kategória hanem magasabb.
Az, hogy nvidia vagy radeon gyakorlatilag mindegy, akármelyik is van benne, némileg erősebb, mint ami a processzorba eleve be van építve. Hozzátenném, hogy ezek az integrált megoldások is (ami egy i3-ban van pl) viszik azt amit te szeretnél.
Számodra ezt tudnám ajánlani leginkább, bőven 200 e alatti, és ráadásul matt kijelző, ami sokkal jobb nappali fényviszonyok esetén.
Ezekhez az integrált videókártya is elég, sőt jobb is, mivel fogyasztásuk alacsonyabb, és az akkumulátorok üzemidő hosszabb lehet.
Processzornak elég lenne az i3 is, de szerintem érdemes i5-öst keresni. Memória minimum 4GB kell legyen.
Ajánlanám még, hogy legyen SSD is.
Persze mindenki másra esküszik, én ezekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!