Ebbe a gépbe milyen processzorok jók?
A gép: Fujitsu Econel 200 S2
Alaplap: Fujitsu D2530
CPU foglalat: LGA771 (2db CPU foglalat)
RAM: DDR2 FB-DIMM 8GB ECC
Mostani processzor: Intel Xeon 5111 1.6GHz
Minecraft szervergépnek használom, és valami erősebb processzort akarok venni bele. A mostani egyenként 2 mag, de mivel 2 van, így 4. Arra gondoltam, hogy összesen legyen 8, tehát 4-4 mag. De ha van jobb ötletetek nyugodtan mondjátok. Mindenképpen használtan akarom venni, mert újan ezek nagyon drágák. EBayen néztem és erre gondoltam: Intel Xeon 5462. Az ára nem nagyon haladja meg a kettőnek a 15000Ft-ot, de jó bele?
Az ,hogy milyen processzor jó egy gépbe azt az alaplap határozza meg...
Amint látni a kiírásodból (lga771+2 foglalat) ,már abból lejön hogy szerveralaplap és nem sima adpc...
Az alaplap szerint LGA 771-es CPU illik bele illetve a chipset.
Az alaplapod 2db intel XEON procit támogat(Logikus 2 foglalat),viszont csak a 2 magos xeon procikat.
Illetve 4 memória slot van benne,ami max 8GB (min 512mb) ramot kezel.
Jónak jó kis szerveralaplap,de nem nagy "munkákra" hivatott.
Az alaplap csak annyit határoz meg,hogy 2 magos lehet a processzor és xeon...
Tehát erősebbet bőven vehetsz bele,vagy "felhúzod " az órajelet.
Pl: Intel® Xeon® Processor X5260 (6M Cache, 3.33 GHz, 1333 MHz FSB) SLANJ
Ezt olyan 2500-6500 ft között kilehet fogni...
két mag ,alap órajele 3,33Ghz amit maximum 4,2ghz-ig lehet emelni ,6mb-s második gyorsító tárral stb...
Elvileg egyedül 5x erősebb mint a jelenlegi 2 cpu-d
De én láttam a leírásba az ajánlott processzorokat, és ott volt 4 msgos is.
Itt a leírás: [link]
Fujitsu weboldalán csak kétmagost akart kezelni ,legalább is leírás szerint,szóval így pasz...
Ugyanazon a weben két külön állítás...
Így már én azt mondom,hogy szerintem kezeli a négymagosat is ,mert gondoltam ,hogy régebbi darabról van szó ,hogy csak kétmagosat kezel a szervergép,és úgy hogy régebbi lett volna úgy még logikus lett volna,de így már jó eséllyel kezeli a négymagosakat is.
Szerintem keresgélj 2db négymagosat.
Próbálj azonos darabokat keresni ,vagyis ne két különböző szériadarabot tegyél bele (pl 5680+5470),hanem két azonos szériadarabot...
Amúgy a két 5462 jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!