Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Meddig lehet húzni egy Core 2...

Meddig lehet húzni egy Core 2 Duo E7400 procit?

Figyelt kérdés

A procim a következő:

Core 2 Duo E7400 2.80GHz

és állítani lehet a BIOSban de már felhúztam 2.80 Ghz-re mert gyárilag 2.40Ghz-en volt nem tudom miért. És a szorzó maxon van tehát 10 és 0.5X és igy kapok 2.80Ghz-et.

De halottam hogy a core 2 duos procikat fel lehet huzni elég jól, és én is feltudnám de nem merem a MHz-et állitani gyárilag 266 Mhz-en van szerintetek meddig húzhatom hogy stabilan menjen és ne melegedjen túl? GYÁRI HŰTÉSEM VAN!!!!!!!

2009. dec. 1. 21:41
 1/4 anonim ***** válasza:
55%
Sokan azt hiszik, hogy ha a procihúzás a hűtőtől függ. Hát nem teljesen igaz a dolog. Inkább a nagyobb mértékű húzásoknál jelent már valamit. A te procidat nyugodtan feltehetnéd 333-as FSB-re némi + fesz mellett, akkor is kellene muzsikálni a gyári hűtővel is. Ha nem Intel Burn test-ezel meg ilyesmi extrák, akkor a gyári cingár hűtővel kizárt, hogy túlmelegedjen a procid. Amúgy meg mi van ha eléri mondjuk a Tjmax-ot az egyik mag? Semmi. Egyszerűen lekapcsol. Addig dolgozik a másik. Ha az is elérte, akkor váltják egymást. Láttam már Q8200-őt Tjmax értéken kapcsolgatni. Elmúltak a régi Pentiumos procimegfőzős idők. Amit én tanácsolok, az egy stabil érték, próbálj meg olyan órajelet találni, amikor is a memóriák valami kerek értéken járhatnak pl 800MHz vagy 1066. Kerüld lehetőleg az egyéb értékeket, mert instabilitáshoz és/vagy kékhalálokzoz vezethet. Tapasztalat. De a kérdésedre a válasz, szerintem 4GHz-en el kellene szaladnia, vagy többön is. Sokmindentől függ.
2009. dec. 1. 21:55
 2/4 anonim ***** válasza:
55%

Igaza van az 1ső lommentekőnek

hisz a dualos az azt jelenti (sztem) h 2x 2.80ghz vagyis = 5.6ghz lenne mivel 2 magos

de ott a memória és az alaplap is befolyásol

tudtommal

nem akarok hülyeséget mondai^^

2009. dec. 1. 22:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem, a két mag sebessége nem összegeződik. Ettől függetlenül húzáskor lényeges a hűtés/feszkó/fsb/ram. Ha minden optimális, akkor húzható, de tökéletesen felesleges. Ha csak nem kódólsz filmet, vagy tömörítesz ki/be nagyüzemben, nem lesz lényeges az a párszáz megahertz, amivel húzhatod. Cserébe jobban melegszik.
2009. dec. 2. 10:46
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek
2009. dec. 2. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!