Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hűvösebb lesz a gépben, ha...

Hűvösebb lesz a gépben, ha leveszem az oldalát?

Figyelt kérdés
Így kicsit csúnyán néz ki, de olvastam itt hogy ha le van véve az oldala akkor jobban jár benne a levegő,de viszont gyorsabban porosodik.Így sincs baj a hőfokokkal, de hogyha leveszem az oldalát akkor 1-2 fokkal kevesebb lesz benne?És ha le van véve az oldala kb milyen időközönként kell takarítani? Bocsi ha rossz témába írtam!
2014. jan. 13. 23:22
 1/5 csacsi2 ***** válasza:
100%
Akár még melegebb is lehet! A gépházakat aerodinamikailag is megtervezték, ha leveszed csak egyhelyben kering a meleglevegő! Természetesen amelyik gépben csak proc hűtés van annál segít, amúgy meg jobban porosodik és melegszik!
2014. jan. 13. 23:28
 2/5 anonim válasza:
Ne vedd le, nem tesz jót rosszabb lesz a levegő keringetése és még jobban is fog porosodni!
2014. jan. 14. 00:38
 3/5 anti paladin ***** válasza:
Kialakítástól és a ventik fordulatszámától függ. Nálam és még néhány más gépnél alacsonyabbak lettek a hőfokok levett oldallappal
2014. jan. 14. 09:32
 4/5 P.O.C. ***** válasza:

Rosszul szellőző, gagyi "alaupapír" minőségű házaknál szokott segíteni. Normális házak szellőzése már úgy van megtervezve, hogy csak rontasz a helyzeten ha leveszed az oldallapot, még ha látszólag 2 fokot lejjebb megy a CPU hőmérséklet. De hát ugye nem csak annak kell hűlni.

A porosodást semmivel nem tudod megakadályozni, csak ha a szobádat rendbe tartod.

Komolyan mondom nem tudom egyesek hogy csinálják ezt a palota rendet. :) Hívtak egyszer egy helyre, hogy új gépükre rakjak Windows -t, utána kb 2 évre rá megint, hogy kicsit fejlesszem fel, videokártya meg egy kis RAM. Nem szedték szét takarítási céllal ez biztos, mert a garancia matrica sértetlen volt. De nem volt abba egy porszem se. :O

2014. jan. 14. 10:12
 5/5 csacsi2 ***** válasza:

Takarítás és Én az külön fogalom, legutobbi (pár éves por) takarításom alkalmával a hűtőbordák közül egy "egész csordányi gyapjút" szedtem ki és hadd ne részletezzem a többit...Azóta jobban odafigyelek és számítógép asztalom is lett, szóval a szobám tiszta része a gép körül van :D

megjegyezném, hogy a ventillátorok fújási iránya és a gépben a kábelek elhelyezése (főleg az ata[IDE]) is sokat segíthet!

2014. jan. 14. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!