Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Notebook probléma? Mi lehet az?

Notebook probléma? Mi lehet az?

Figyelt kérdés
a notebookomra nem olyan régen behalt a win 7, azóta a win8.1-el próbálkozok, mivel ahhoz van driver cd-m. a minőségét hagyjuk. a problémám az lenne, hogy egyszer fogja magát, és nem indul be a gép, márhogy a win. ha újrarakom akkor megint megy egy darabig. olvastam olyat hogy a frissítés bezavarhatja, sajnos eddig mindig rajtafelejtettem, és frissített. hdd sentinel-t futtattam ott talált 5 gyenge szektort, ez okozhat ilyet? mi lehet a baja? ASUS K55VJ SX047D
2014. jan. 13. 14:54
 1/2 Mr. V. ***** válasza:

Keresd meg a gyenge szektorokat, bár a gyenge (lassú) még olvasható, csak lassít mindenen. Ha megvan és mondjuk a meghajtó X%-ánál vannak ezek, akkor csinálj 2 particiót, amik nagyjából 2-2%-nyira vannak a hibától legalább. 500GB feletti meghajtónál 5-5% javasolt. Ha a HDD elején van a hiba (első 2-3%), akkor pedig 5%-tól érdemes kezdeni a particiót.

Ha a probléma továbbra is fennáll, érdemesebb máskor olyan gépet venni, amire régebbi (már bevált) oprendszer is telepíthető (Samsung gyárt még XP-s driverrel rendelkező gépeket).

2014. jan. 14. 14:37
 2/2 A kérdező kommentje:

azt hogy tudom megnézni hogy hol vannak a gyenge szektorok?

esetleg teljes formázás nem tudna ezen segíteni?

2014. jan. 14. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!