AMD-t vagy Intel-t vegyek?
játékra (néha fel is venném videóra), filmnézésre és mindennapi használatra szeretnénk használni. Hallottam AMD-ről ,hogy nagyon melegszik, az Intel meg drágább. A mostani konfig: Alaplap: p5kpl-am epu
CPU: intel core 2 duo e7500
VGA: gtx 550 ti
HDD: jelenleg nem tudom megmondani
Természetesen új alaplap kellene. Idővel videókártyát is cserélek majd(ha kell). Főként multiplayer-es játékokra használnám . Most éppen Battlefield 3 mp.-zek.
tény és való: az amd nagyon melegszik
másik tény: az intel is ugyanúgy melegszik, csak van normális gyári hűtője
megoldás: amd proci + egy minőségi hűtő
am3+ alaplap kell neked, és hozzá egy bulldozer proci
konkrétabbat nem tudok mondani, mivel te sem tudod, hogy pontosan milyen videokártyád lesz (amúgy meg én kevésnek találom azt az e7500-at az 550 ti-hez, amiben szerintem eddig maradt egy kis tartalék)
Teljesen mindegy melyiket veszed. a tábor 2 részre oszlik AMD és Intel. Nekem AMD gépem van és simán megy a Battlefield 3 sőt a 4-is. ha van pénzed vegyél I5 CPU-t vagy I7-et ha kevesebből szeretnél gazdálkodni akkor AMD FX közül valamit. vagy az intel CPU árát add inkább hozzá a VGA-ra szánt összeghez és vegyél erősebb kártyát.
Sokféleképp lehet értelmezni a melegedés nálam nem volt szemponnt vettem egy Arctic A30 hűtőt és így nem melegszik. tehát a döntés a tiéd mert mind 2 jó. igazából az anyagiakon múlik. az AMD olcsóbb de nem hozza az intel szintjét.
Hali. Most akarom újítani a pc-m, én egy amd A10-es procit néztem ki 5700k ebbe "integrált" vga van és nagyon jol teljesít vido alapján. Érdemes magas órajelü ramot belerakni! De azt nem veszek meg próbâllom a jelenlegivel 1600 mhz. A proci és alaplap 40 körül megáll, ami nagyon jo!
Viszont amit nem tudok, ha van vga a prociban és az alaplapon is, akk melyiket fogja használni?
Szerintem nincs VGA az alaplapon. csak az APU csatlakozói bár aztán lehet hogy az FM szériás Athlonokhoz készült ilyen alaplap. lehetséges ez?
de szerintem alap beállításon az APU grafikus vezérlőét fogja használni. ahogy VGA beszerelése esetén automatikusan a PCIe sínt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!